Skidcar

1e keuze opleidingsinstituten uniek in de Benelux

Slipcursustraining

In de slip met de auto: hoe voorkom je een ongeluk?

Slipcursus training

Ook als cadeaubon verkrijgbaar

Lees meer
Slipcursus Motor

Actie van € 99,50 voor € 49,50

Lees meer
Valentino Rossi cursus

Kneedown cursus met aangepaste motors van VVC

Lees meer

Praktijkoefeningen slipcursus

1306 reviews 9,1 / 10

Het meest uitdagende aan een slipcursus bij VVC Adventure zijn de praktijkoefeningen. Theorie en kennis opdoen is leuk, maar het gaat uiteindelijk om de kick die het slippen met een auto of motor geeft. Wij hebben meer dan 15 verschillende arrangementen. Elke slipcursus heeft eigen praktijkoefeningen. Bekijk welke praktijkoefeningen je graag wilt doen en selecteer aan de hand daarvan het arrangement dat het beste bij je past.

Verschillende praktijkoefeningen

Wij bieden verschillende slipcursussen aan. Iedere slipcursus bestaat uit andere oefeningen. Bij VVC Adventure hebben we onderstaande praktijkoefeningen:

Slalom

Alle slipcursussen beginnen met de slalomoefening. De slalom is voor jou als deelnemer de ideale praktijkoefening om de grens tussen grip en slip te leren voelen. Tijdens deze oefening leer je:

  • Het verschil voelen tussen grip en slip
  • Een slip eerder aanvoelen om te corrigeren
  • Door de kleine stuuruitslag merken dat de opgeroepen slip reactie kleiner is en gemakkelijk te corrigeren is

Zithouding stuurtechniek

Tijdens de slipcursus leer je een actieve zithouding aan en juiste stuurtechniek te gebruiken. Onze instructeurs laten zien welke zithouding en stuurtechniek het beste zijn om uw auto te beheersen bij het slippen.

Uitwijken voor een stilstaand object

Bij deze praktijkoefening leer je op een glad wegdek uit te wijken voor een stilstaand object. De combinatie van sturen en snelheid verminderen roept een slipreactie op. Tijdens deze oefening leer je welke handelingen je bij het uitwijken moet verrichten.

Correctie achterwiel slip

De correctie achterwiel slip is een van onze meest spectaculaire oefeningen. Door middel van pionnen dien je een bepaalde stuurbeweging te maken. Door deze beweging raakt je auto in de slip. Je leert met deze oefening:

  • De slip zo klein mogelijk te houden
  • De achterwiel slip te corrigeren
  • De contra slip te voorkomen

Uitwijken en daarna terugkomen op eigen weggedeelte

De oefening begint met het uitwijken voor een stilstaand object. De eerste slip corrigeren lukt vaak wel. Het lastige aan deze oefening is om terug te komen op je eigen weggedeelte.

Diverse rem oefeningen

Naast het uitwijken is het ook mogelijk om met uw auto te remmen. Onze instructeurs leren je wat de juiste remtechniek is. Deze techniek ga je daarna in de praktijk brengen op ons parcours.

Noodstop

Bij een noodsituatie trappen de meeste mensen volop op de rem. Deze schrikreactie bootsen we na met de noodstop. Op het teken van onze instructeur trap je hard op de rem. Je verliest de macht over de auto door het remmen met geblokkeerde wielen. Tijdens deze oefening leren we je diverse oplossingen tijdens een situatie als deze.

Botsing vermijdingsoefening

Tijdens de botsing vermijdingsoefening oefen je te handelen bij een noodsituatie. De instructeur geeft op het laatste moment aan naar welke kant je uit moet wijken, wanneer je mag remmen en wanneer je uit mag wijken. Deze training lijkt hierdoor veel op een levensechte situatie.

Gecombineerde rem en uitwijk manoeuvre

Bij de rem- en uitwijkoefening worden twee praktijkoefeningen met elkaar gecombineerd. De snelheid is te hoog om ineens uit te wijken. Om deze reden remmen we tegen de blokkeergrens aan. Bij een lagere snelheid en eenmaal dicht bij het obstakel wijken we alsnog uit. Twee praktijkoefeningen in één situatie.

Y oefening

Met de Y oefening geeft de instructeur op het laatste moment aan of je naar rechts of links moet uitwijken. Het moment van uitwijken is steeds anders. Je leert hierdoor binnen een paar seconden de juiste beslissing te nemen en te handelen bij een onverwachte noodsituatie.

Ongevallen simulator

De ongevallen simulator is leerzaam voor wanneer je hulp moet verlenen aan iemand anders. Je ervaart hoe het is om ondersteboven vast te zitten in een auto. Ook wordt stap voor stap uitgelegd wat je moet doen om veilig, beheerst en onder letsel de auto te verlaten.

Onder en overstuur oefeningen

Tijdens deze praktijkoefening trainen we de voorwiel- en achterwiel slip. We leggen precies uit wat je in deze situaties kunt doen om weer controle over de auto te krijgen.

Correctie voorwiel slip

Bij de correctie voorwiel slip zetten we pionnen uit in een cirkel. Door de snelheid op te voeren kom je in een voorwiel slip. Je gaat leert door middel van theorie en praktijk leren hoe je in deze situatie het beste kunt handelen.

Wintersport helling afdalen

Met de praktijkoefening helling afdalen bootsen we een wintersport vakantie na. Je gaat afdalen van een steile helling met een nat wegdek. Zo zien we direct of jij geschikt bent om achter het stuur te zitten bij een wintersportvakantie.

Oefeningen op asfalt

Door onze praktijkoefeningen op asfalt is het mogelijk om levensechte situaties met slips en remmen na te bootsen. De wegen op het circuit zijn net als de normale asfaltwegen in Nederland. Om deze reden lijkt het net alsof je niet alleen aan het oefenen bent.

Oefeningen op vervuild asfalt

Met het onderstel van de Skidcar is het mogelijk om een vervuild wegdek na te bootsen. Oefen op ons circuit meerdere praktijksituaties op een nat wegdek met ijs en ijzel.

Oefeningen op sneeuw

Met de oefeningen op sneeuw trainen we meerdere praktijksituaties onder winterse omstandigheden. We zetten de voor- en achterwielen op stand 5, waardoor er sprake is van dezelfde omstandigheden als tijdens het rijden in de sneeuw.

Oefeningen op nette baan

Tijdens het oefenen op natte baan komen er meerdere praktijksituaties aan bod. Leer onder begeleiding van onze instructeurs hoe het is om diverse rem- en slipoefeningen te doen op ons circuit.

Certificaat

Na afloop van onze volledige slipcursus ontvang je als deelnemer een certificaat. Dit is een bewijs dat je hebt laten zien de auto goed te beheersen tijdens gevaarlijke rem- en slipsituaties.

Contact

Bekijk de verschillende slipcursussen om te zien welke praktijkoefeningen bij iedere slipcursus aan bod komen. Voor vragen of meer informatie neem je contact op door te bellen naar 036 532 3580 of het contactformulier in te vullen.