Skidcar

1e keuze opleidingsinstituten uniek in de Benelux

Slipcursustraining

In de slip met de auto: hoe voorkom je een ongeluk?

Slipcursus training

Ook als cadeaubon verkrijgbaar

Lees meer
Slipcursus Motor

Actie van € 99,50 voor € 49,50

Lees meer
Valentino Rossi cursus

Kneedown cursus met aangepaste motors van VVC

Lees meer

Algemene informatie slipcursus

1306 reviews 9,1 / 10

Ontdek alles over onze slipcursussen, de locatie en nog veel meer!

Eisen voor de slipcursus

Voor deelname aan een van onze slipcursussen gelden er verschillende eisen. Deze variëren per slipcursus. Je kunt altijd contact opnemen wanneer je vragen hebt over de voorwaarden van een slipcursus. Onderstaande vereisten gelden in ieder geval:

  • Rijbewijs B
  • Motorrijbewijs (voor motorslipcursussen)

Voertuigen bij onze slipcursussen

Auto

De Safe Starter en Classic slipcursussen volg je in een auto van VVC. Het is ook mogelijk om met eigen auto een slipcursus te volgen.

Motor

Tijdens onze motor slipcursus leer je niet alleen hoe je moet reageren tijdens een slip, maar kun je ook je rijvaardigheid op de motor verbeteren met een kneedown cursus.

Skidcar

Om je te laten zien hoe het is om in de sneeuw, hagel of modder te rijden hebben we een Skidcar. Ervaar het rijden op natte, vervuilde en besneeuwde wegen.

Als enige aanbieder in de Benelux bieden wij slipcursussen aan met skidcar. Met deze auto kunnen we omstandigheden als vervuild asfalt, een nat wegdek, ijswegen en besneeuwde wegen simuleren.

Roulatie

Je deelt maximaal met 2 andere cursisten een slipauto. Tijdens het rijden van 1 ronde kom je 2 verschillende slip vlakken tegen. Er wordt steeds gewisseld van bestuurder na 3 ronde's (6 x oefenen op het slipvlak) Het wisselen gaat gedurende de cursus steeds door.

De leerstof kan dan even bezinken, want 3 uur achter het stuur zitten is erg inspannend. Uiteraard leer je ook mee wanneer je niet achter het stuur zit.

Bij de meeste slipscholen zit je zelfs met 4 cursisten in 1 auto

Om deze video te zien dien je marketing-cookies te accepteren.

Ervaren instructeurs

Tijdens de slipcursussen word je begeleid door ervaren instructeurs. De slipcursus is een arrangement voor zowel beginners als gevorderden. De instructeur helpt je op professionele wijze.

Het is van belang dat je altijd de aanwijzingen van onze instructeurs opvolgt. Mocht er toch schade ontstaan, dan zijn wij hiervoor verzekerd. Heb je behoefte aan een privéinstructeur? Bij de Summit Slipcursus doe je samen met een privéinstructeur meerdere praktijkoefeningen.

Oefenterrein van de slipcursus

De slipcursussen vinden plaats op de slipbaan van ons grote oefenterrein. De baan bestaat uit twee lange brede bochten en twee middenstukken. De lange brede bochten zijn qua ruimte ideaal om op te slippen. Op de gedeeltes in het midden van de baan kunnen we het wegdek nat maken en verschillende omstandigheden nabootsen.

Contact

Voor vragen of meer informatie over onze slipcursussen kun je bellen naar 036 532 3580 of het contactformulier invullen.