Skidcar

1e keuze opleidingsinstituten uniek in de Benelux

Slipcursus

In de slip met de auto: hoe voorkom je een ongeluk?

Slipcursus training

Ook als cadeaubon verkrijgbaar

Lees meer
Slipcursus Motor

Actie van € 99,50 voor € 49,50

Lees meer
Valentino Rossi cursus

Kneedown cursus met aangepaste motors van VVC

Lees meer

Slipcursus

1266 reviews 9,1 / 10

“Spectaculaire en nuttige slipcursussen voor een verbeterde en veiligere rijstijl in het dagelijks verkeer”

Corona Proef  - 1,5 meter concept - schermen in de auto's

Update persconferentie 13-10: Slipcursussen gaan gewoon door


Een slipcursus boeken vanaf € 39,50 bij VVC Adventure. Kies uit een ruim aanbod van 10 verschillende sliptrainingen met de auto en 5 slipcursussen met de motor. U wordt begeleid door ervaren instructeurs op een zeer realistisch parcours en zodoende verhoogt u heel snel en veilig uw rijvaardigheid. Uniek in de Benelux is de Skidcar, waarbij alle soorten omstandigheden kunnen worden gesimuleerd. Ontdek het verschil tussen de verschillende slipcursussen.

Slipcursus aanbiedingen

Soort

Prijs vanaf (per persoon)

Direct boeken

Slipcursus 3 uur

Van € 92,00 voor € 69,50

Ontdek deze aanbieding!

Slipcursus met skidcar (meest geboekte)

Van € 118,00 voor € 79,50

Ontdek deze aanbieding!

Slipcursus 2e persoon gratis

Op doordeweekse dagen

Ontdek deze aanbieding!

Sorteer op: Populariteit | Prijs
 • Slipcursus actie Special 3 uur

  De basis leer je op de natte baan. Het echte werk met de skidcar. Het neusje van de zalm op rijvaardigheids gebied. Ontvang korting op de Slipcursus Special tijdens deze populaire rijvaardigheids training. met maar liefst vier verschillende onderdelen. Je boekt onze meest complete slipcursus voor een speciale prijs.
  (€ 65,70 excl. BTW)
  € 79,50 incl. BTW
 • Slipcursus voor 2 personen actie

  Natte baan + Skidcar. Slipcursus met skidcar voor 2 personen. Van € 236,00 voor slechts € 155,00. Een 3 uur durende training waarbij je veel leert.
  (€ 128,00 excl. BTW)
  € 155,00 incl. BTW
 • Slipcursus Actie Classic 3 uur

  Een basis slipcursus van 3 uur, nu voor maar liefst € 69,50 per persoon in plaats van € 92,-. De cursus bestaat uit een theorietraining, diverse uitwijkoefeningen en overstuursituaties. Je leert verschillende technieken, waaronder de kijktechniek.
  (€ 57,44 excl. BTW)
  € 69,50 incl. BTW
 • Safe Starter Slipcursus 75 min

  Safe Starter Slipcursus 75 min

  Een kennismakingsles voor de beginnende slipper. Je krijgt eerst 15 minuten theorie waarbij je het verschil leert tussen grip en slip tijdens het slalommen. De opgedane kennis breng je direct in de praktijk tijdens een uur lang slippen in de slalom.
  (€ 32,64 excl. BTW)
  vanaf € 39,50 incl. BTW
 • Safe Starter Slipcursus 2 uur

  Safe Starter Slipcursus 2 uur

  Tijdens de 2 uur durende slipcursus voor beginners leer je slippen voorkomen, uitwijken voor tegenliggers en slalommen. De cursus bestaat uit theorie, instructie en 2 uitdagende praktijkoefeningen: een slalom- en een uitwijkoefening.
  (€ 57,85 excl. BTW)
  vanaf € 70,00 incl. BTW
 • Classic Slipcursus 3 uur

  Classic Slipcursus 3 uur

  Leer de basis van het slippen en weet wat te doen wanneer je een klapband krijgt. Dankzij deze slipcursus voel jij je direct beheerster wanneer je deelneemt aan het verkeer. We geven je eerst een theorieles waarna je de informatie in de praktijk brengt tijdens 3 soorten oefeningen.
  (€ 76,03 excl. BTW)
  vanaf € 92,00 incl. BTW
 • Classic Slipcursus 4 uur

  Classic Slipcursus 4 uur

  Een slipcursus die bestaat uit maar liefst 7 verschillende praktijkoefeningen inclusief de spectaculaire achterwielslip, uitwijkoefening en slalom. Je leert alles over het verschil tussen grip en slip, waarna je aan de slag gaat met de veelzijdige en leuke oefeningen.
  (€ 86,77 excl. BTW)
  vanaf € 105,00 incl. BTW
 • Classic Slipcursus Volledig

  Classic Slipcursus Volledig

  Een van de meest populaire slipcursussen uit ons aanbod! We bieden je een geheel verzorgde dag met 9 verschillende antislipoefeningen inclusief een heerlijke lunch. Na afloop krijg je een certificaat. Ook ideaal voor een bedrijfsuitje of een vrijgezellenfeest.
  (€ 112,75 excl. BTW)
  € 135,00 incl. BTW
 • Special Slipcursus 3 uur

  Special Slipcursus 3 uur

  De Special Slipcursus is een combinatie van de reguliere slipcursus en rijden met de Skidcar. Met deze speciale auto simuleren we verschillende wegcondities, zodat je ook leert omgaan met aquaplaning. Een spannend element is dat je nooit weet wat voor slip je krijgt.
  (€ 97,50 excl. BTW)
  vanaf € 118,00 incl. BTW
 • Special Slipcursus 4 uur

  Special Slipcursus 4 uur

  Naast de basisvaardigheden van het slippen leren we je ook om te rijden onder extreme weersomstandigheden met regen, sneeuw en ijzel. We creëren levensechte situaties en zorgen ervoor dat jij de auto ook bij extreme omstandigheden onder controle houdt.
  (€ 106,20 excl. BTW)
  vanaf € 128,50 incl. BTW
 • Slipcursus Special volledig

  Slipcursus Special volledig

  Een compleet verzorgde dag inclusief lunch. Tijdens deze slipcursus krijg je te maken met zeer realistische situaties waarbij we je voorbereiden op handelen in noodsituaties. Aan het einde van de dag heb je de volledige controle over jouw auto, in wat voor situatie je ook belandt.
  (€ 128,10 excl. BTW)
  vanaf € 155,00 incl. BTW
 • Summit Slipcursus

  Summit Slipcursus

  Een professionele en realistische rijvaardigheidstraining voor gevorderden. Je gaat 3 uur lang slippen met een privé-instructeur. Ook ervaar je hoe het is om te rijden in de Skidcar. Deze slipcursus is erg populair bij alle slipprofessionals.
  (€ 139,67 excl. BTW)
  vanaf € 169,00 incl. BTW
 • Slipcursus: 2e persoon gratis

  Slipcursus: 2e persoon gratis

  De populairste slipcursus uit ons aanbod,. De slipcursus duurt 2 uur en bestaat uit vier praktijk oefeningen. Voor de tweede persoon is de cursus gratis. Je boekt deze aanbieding op doordeweekse dagen.
  (€ 57,85 excl. BTW)
  € 70,00 incl. BTW
 • Slipcursus met eigen auto

  Slipcursus met eigen auto

  Tijdens deze speciale slipcursus van twee uur doe je vijf slipoefeningen met je eigen auto. Een unieke ervaring en een aanrader voor iedere autoliefhebber. Durf jij het aan?
  (€ 139,67 excl. BTW)
  € 169,00 incl. BTW
 • Motor slipcursus 1,5 uur

  Motor slipcursus 1,5 uur

  Anderhalf uur oefenen op een glad wegdek tijdens deze motorslipcursus. Je leert onder andere om een noodstop te maken op een spekgladde rijbaan. We creëren een realistische situatie waarbij we gebruik maken van onze motorfietsen met speciale zijwielen.
  (€ 57,50 excl. BTW)
  € 69,50 incl. BTW
 • Exclusieve Motortraining

  Exclusieve Motortraining

  Maak alle motorslipcursussen mee tijdens deze speciale training inclusief heerlijke lunch. Je krijgt te maken met een uitdagende combinatie van de slipcursus met de motor, rijvaardigheid en behendigheid met eigen motor en de kneedown cursus.
  (€ 253,77 excl. BTW)
  vanaf € 269,00 incl. BTW
 • Kneedown basiscursus

  Kneedown basiscursus

  Superscherpe bochten maken met de anderhalf uur durende kneedown basiscursus van VVC Adventure. Na deze cursus ben je in staat om elke hellingsgraad in te schatten. Ideaal om te voorkomen dat je de motor platter moet leggen en deze de grond raakt.
  (€ 93,40 excl. BTW)
  vanaf € 99,00 incl. BTW
 • Kneedown volledige cursus

  Kneedown volledige cursus

  De volledige kneedown cursus is bedoeld voor iedereen die de perfecte bocht wil maken met zijn motor. Deze slipcursus is zeer geschikt voor elke motorcoureur. Na een cursus van 3 uur ben jij in staat om je motor perfect door elke bocht heen te sturen.
  (€ 164,46 excl. BTW)
  vanaf € 199,00 incl. BTW
 • Motor slipcursus 3 uur

  Motor slipcursus 3 uur

  Een uitdagende cursus waarbij we je ook een rijvaardigheidstraining geven. Je leert met behulp van een speciale motor om te remmen op een gladde baan. Tijdens de training verhogen we je behendigheid en verbeteren we je rijvaardigheid. Geschikt voor elke motorrijder.
  (€ 139,67 excl. BTW)
  vanaf € 169,00 incl. BTW
 • Driftcursus

  Driftcursus

  Leer de grondbeginselen van het driften in onze Skidcar. Deze driftcursus is uniek in de Benelux. We leren je ook precisie driften
  (€ 165,10 excl. BTW)
  € 175,00 incl. BTW

Welke slipcursus heb ik nodig?

De slipcursussen in ons aanbod zijn geschikt voor beginnende bestuurders en professionals. Daarnaast is een slipcursus ook leuk om cadeau te geven of geschikt als bedrijfsuitje.

Weet u wel wat u wilt leren, maar nog niet welk bedrijfsuitje u wilt boeken? Maak dan gebruik van onze keuzehulp en vind de slipcursus die op uw wensen aansluit.

Kennismakingsles slippen

Duur 75 minuten of 2 uur

Prijs vanaf (per persoon)  € 39,50

Wij adviseren:
Slipcursus Safe Starter boeken

Leerdoel: Ik wil weten wat ik moet doen in geval van een klapband. Ik wil de basis weten van slippen en veiliger deelnemen aan het verkeer

Duur
3 uur, 4 uur of de hele dag

Prijs vanaf (per persoon)

€ 92,-

Wij adviseren:
Slipcursus Classic boeken

Leerdoel: Ik wil leren slalommen en uitwijkmanoeuvres onder de knie krijgen.  Ik wil een combinatie van een normale slipcursus en rijden in de Skidcar

Duur
3 uur, 4 uur of de hele dag

Prijs vanaf (per persoon)

€ 118,-

Wij adviseren:
Slipcursus Special boeken

Leerdoel: Ik wil dezelfde slipcursus als politiekorpsen volgen. Ik wil een slipcursus met een privéinstructeur en Skidcar

Duur 3 uur

Prijs vanaf (per persoon)

€ 169,-

Wij adviseren:
Slipcursus Summit boeken

Leerdoel Ik wil leren slippen met de motor. Ik wil verschillende remtechnieken oefenen met de motor op een glad wegdek

Duur
1,5 uur – hele dag

Prijs vanaf (per persoon)
€ 49,50

Wij adviseren:

Slipcursus met de motor boeken

Wat leer ik op de slipcursus

Boek nu een slipcursus en leer om met gevaarlijke situaties in het verkeer om te gaan. De cursus bestaat uit diverse onderdelen zoals:

 • Slippen voorkomen
 • Slippen corrigeren
 • Obstakels op de weg ontwijken
 • Reactievermogen verbeteren
 • Rijtechnieken verbeteren

De slipcursussen van onze slipschool zijn voor zowel beginners als gevorderden en worden gegeven door onze ervaren instructeurs.

Een slipcursus cadeau geven
Een slipcursus is naast erg leerzaam en spannend, ook nog eens leuk om cadeau te geven. Bestel een slipcursus cadeaubon en ontvang uw cadeaubon binnen 1 uur per e-mail.

Verschillende slipcursus cadeaubonnen

Cadeaubon slipcursus 3 uur

Voor 1 persoon

Van € 108,- voor € 69,50

 

Cadeaubon slipcursus en Skidcar rijden

Voor 2 personen (2e persoon gratis)

Vanaf € 118,00

 

Bekijk alle cadeaubonnen.

Combineer een slipcursus

Naast het boeken van een klassieke slipcursus is het ook mogelijk om diverse slipcursussen met elkaar te combineren. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Slipcursus natte baan

Een klassieke slipcursus op een natte slipbaan. Door water op een geprepareerd stuk asfalt toe te voegen ontstaat er een nat wegdek.

Vanaf € 29,50

Slipcursus natte baan boeken

Slipcursus met Skidcar

Een van onze meest moderne en realistische slipcursussen. Een slipcursus met Skidcar is alleen te boeken bij VVC als enige slipschool in de Benelux.

Vanaf € 169,-

Slipcursus met Skidcar boeken

Slipcursus natte baan en Skidcar

Een combinatie met oefenen op de natte baan en rijden met de Skidcar. Vele politiekorpsen maken gebruik van de mogelijkheden van een Skidcar.

Vanaf € 29,50

Slipcursus natte baan en Skidcar boeken

Slipcursus met de Skidcar: uniek in Nederland

De Skidcar wordt gebruikt om aquaplaning te simuleren. Zowel nationale als internationale politiekorpsen en trainingscentra maken gebruik van dit speciale voertuig. VVC is de enige slipschool in de Benelux die beschikt over de Skidcar.

De slipcursus met de Skidcar kunt u boeken met de Slipcursus Special en de Slipcursus Summit.

Slipcursus met de auto

Slipcursus Safe Starter

De Slipcursus Safe Starter is een kennismakingsles van 75 minuten of 2 uur. Tijdens deze cursus leert u hoe te handelen wanneer u slipt in het verkeer.

Meer informatie over de Safe Starter Slipcursus

Slipcursus Classic

Leer wat u kan doen in geval van een klapband en om uw auto te besturen onder zware en extreme weersomstandigheden. De klassieke slipcursus wordt gegeven in drie varianten: 3 uur, 4 uur of de hele dag.

Meer over de Classic Slipcursus

Slipcursus Special

De Slipcursus Special is bedoeld voor iedereen die naast slippen beheersen, ook volledige controle over de auto wil hebben bij extreem weer. De cursus duurt – afhankelijk van de gekozen optie - 3 uur, 4 uur of de hele dag.

Meer over de Special Slipcusus

Slipcursus Summit

De Slipcursus Summit is voor de echte slip-professionals en iedereen die alles uit zijn rijvaardigheid wil halen. De Slipcursus Summit wordt tevens gegeven aan diverse politiekorpsen.

Meer over de Summit Slipcursus

Slipcursus met de motor

We bieden 5 verschillende rijvaardigheidstrainingen voor de motor aan; 2 verschillende slipcursussen, 2 kneedown cursussen en één exclusieve motordag waar diverse onderdelen aan bod komen.

Meer over de motor slipcursus

Motor slipcursus van 1,5 uur

Tijdens deze slipcursus leert u verschillende remoefeningen inclusief noodstop.

Motor slipcursus van 3 uur

Verschillende remoefeningen op een glad wegdek.

Kneedown cursus van 1,5 uur

Tijdens de kneedown cursus leert u bochten te maken waarbij uw knie de grond raakt.

Kneedown cursus van 3 uur

De kneedown cursus van 3 uur is de volledige kneedown cursus. Leer meer over de hellingshoek van de motor tijdens een bocht.

Leerdoel: Ik wil slippen op een natte baan Voor meer
informatie over onze slipcursussen neemt u contact met ons op via 036 532 3580 of maakt u gebruik van het contactformulier.