Skidcar

1e keuze opleidingsinstituten uniek in de Benelux

Slipcursus

In de slip met de auto: hoe voorkom je een ongeluk?

Slipcursus training

Ook als cadeaubon verkrijgbaar

Lees meer
Slipcursus Motor

Actie van € 99,50 voor € 49,50

Lees meer
Valentino Rossi cursus

Kneedown cursus met aangepaste motors van VVC

Lees meer

Slipcursus

1286 reviews 9,1 / 10

Spectaculaire en een nuttige slipcursus voor een verbeterde en veiligere rijstijl in het dagelijks verkeer”

Corona Proof-1,5 meter concept-kuch schermen in de auto's

Hulp bij juiste slipcursus te vinden

Slipcursus aanbiedingen

Soort

Prijs vanaf(per persoon)

Direct boeken

Slipcursus 3 uur

Van € 92,00 voor € 69,50

Ontdek deze aanbieding!

Slipcursus met skidcar(meest geboekte)

Van € 118,00 voor € 79,50

Ontdek deze aanbieding!

Slipcursus 2e persoon gratis

Op doordeweekse dagen

Ontdek deze aanbieding!

Slipcursus op maat

 • Je vraagt je af welke slipcursus kan ik nu het beste volgen want er is inderdaad veel keuze.Jouw keuze is afhankelijk wat precies je doel is om een slipcursus te volgen.
 • Eerst moet je een keuze gaan maken of je eentraditioneleslipcursus wilt volgen de "Classic"(alleen op de natte baan)of één van de modernste slipcursus de Special(ook met de Skidcar)

Slipcursus traditioneel of de meeste modernste versie?

 • De Classic cursus=traditioneel.Een bepaald stuk weggedeelte op de baan is glad gemaakt in combinatie met water op de baan is dat het gedeelte waar de oefeningen worden gedaan.Alle slipscholen in Nederland geven op deze manier les.Heb je nooit eerder een slipcursus gedaan dan is deze cursus geschikt voor de basis handelingen.
 • DeSpecial cursus.=modernsteDe basis leren we je op de natte baan.Maar op de natte baan ben je voorbereid(je weet waar het glad is en de gladheid is steeds hetzelfde)Een slippartij gebeurt altijd onverwachts en meestal is je eerste(schrik)reactie verkeerd.Hoe daarmee om te gaan gaan we oefenen met de Skidcar.Met de skidcar kan je niet zien waar het glad is,je weet ook niet van te voren hoe glad het is,en je weet niet hoe de auto gaat reageren(voorwiel-,achterwiel of 4 wielslip)Je eerste reactie zal verkeerd zijn maar daarna moet je heel snel inspelen op de situatie.De instructeur die naast je zit gaat je daarbij uiteraard helpen.
 • Rijvaardigheids trainingen worden In Frankrijk,Engeland,de Scandinavische landen en de Verenigde Staten alleen gegeven met de skidcar.En nu dus ook in Nederland.


Sorteer op: Populariteit | Prijs
 • Slipcursus actie Special 3 uur

  De basis leer je op de natte baan. Het echte werk met de skidcar. Het neusje van de zalm op rijvaardigheids gebied. Ontvang korting op de Slipcursus Special tijdens deze populaire rijvaardigheids training. met maar liefst vier verschillende onderdelen. Je boekt onze meest complete slipcursus voor een speciale prijs.
  (€ 65,70 excl. BTW)
  € 79,50 incl. BTW
 • Slipcursus voor 2 personen actie

  Natte baan + Skidcar. Slipcursus met skidcar voor 2 personen. Van € 236,00 voor slechts € 155,00. Een 3 uur durende training waarbij je veel leert.
  (€ 128,00 excl. BTW)
  € 155,00 incl. BTW
 • Slipcursus Actie Classic 3 uur

  Een basis slipcursus van 3 uur, nu voor maar liefst € 69,50 per persoon in plaats van € 92,-. De cursus bestaat uit een theorietraining, diverse uitwijkoefeningen en overstuursituaties. Je leert verschillende technieken, waaronder de kijktechniek.
  (€ 57,44 excl. BTW)
  € 69,50 incl. BTW
 • Safe Starter Slipcursus 75 min

  Safe Starter Slipcursus 75 min

  Een kennismakingsles voor de beginnende slipper. Je krijgt eerst 15 minuten theorie waarbij je het verschil leert tussen grip en slip tijdens het slalommen. De opgedane kennis breng je direct in de praktijk tijdens een uur lang slippen in de slalom.
  (€ 32,64 excl. BTW)
  vanaf € 39,50 incl. BTW
 • Safe Starter Slipcursus 2 uur

  Safe Starter Slipcursus 2 uur

  Tijdens de 2 uur durende slipcursus voor beginners leer je slippen voorkomen, uitwijken voor tegenliggers en slalommen. De cursus bestaat uit theorie, instructie en 2 uitdagende praktijkoefeningen: een slalom- en een uitwijkoefening.
  (€ 57,85 excl. BTW)
  vanaf € 70,00 incl. BTW
 • Classic Slipcursus 3 uur

  Classic Slipcursus 3 uur

  Leer de basis van het slippen en weet wat te doen wanneer je een klapband krijgt. Dankzij deze slipcursus voel jij je direct beheerster wanneer je deelneemt aan het verkeer. We geven je eerst een theorieles waarna je de informatie in de praktijk brengt tijdens 3 soorten oefeningen.
  (€ 76,03 excl. BTW)
  vanaf € 92,00 incl. BTW
 • Classic Slipcursus 4 uur

  Classic Slipcursus 4 uur

  Een slipcursus die bestaat uit maar liefst 7 verschillende praktijkoefeningen inclusief de spectaculaire achterwielslip, uitwijkoefening en slalom. Je leert alles over het verschil tussen grip en slip, waarna je aan de slag gaat met de veelzijdige en leuke oefeningen.
  (€ 86,77 excl. BTW)
  vanaf € 105,00 incl. BTW
 • Classic Slipcursus Volledig

  Classic Slipcursus Volledig

  Een van de meest populaire slipcursussen uit ons aanbod! We bieden je een geheel verzorgde dag met 9 verschillende antislipoefeningen inclusief een heerlijke lunch. Na afloop krijg je een certificaat. Ook ideaal voor een bedrijfsuitje of een vrijgezellenfeest.
  (€ 112,75 excl. BTW)
  € 135,00 incl. BTW
 • Special Slipcursus 3 uur

  Special Slipcursus 3 uur

  De Special Slipcursus is een combinatie van de reguliere slipcursus en rijden met de Skidcar. Met deze speciale auto simuleren we verschillende wegcondities, zodat je ook leert omgaan met aquaplaning. Een spannend element is dat je nooit weet wat voor slip je krijgt.
  (€ 97,50 excl. BTW)
  vanaf € 118,00 incl. BTW
 • Special Slipcursus 4 uur

  Special Slipcursus 4 uur

  Naast de basisvaardigheden van het slippen leren we je ook om te rijden onder extreme weersomstandigheden met regen, sneeuw en ijzel. We creëren levensechte situaties en zorgen ervoor dat jij de auto ook bij extreme omstandigheden onder controle houdt.
  (€ 106,20 excl. BTW)
  vanaf € 128,50 incl. BTW
 • Slipcursus Special volledig

  Slipcursus Special volledig

  Een compleet verzorgde dag inclusief lunch. Tijdens deze slipcursus krijg je te maken met zeer realistische situaties waarbij we je voorbereiden op handelen in noodsituaties. Aan het einde van de dag heb je de volledige controle over jouw auto, in wat voor situatie je ook belandt.
  (€ 128,10 excl. BTW)
  vanaf € 155,00 incl. BTW
 • Summit Slipcursus

  Summit Slipcursus

  Een professionele en realistische rijvaardigheidstraining voor gevorderden. Je gaat 2,5 uur lang slippen met een privé-instructeur. Ook ervaar je hoe het is om te rijden in de Skidcar. Deze slipcursus is erg populair bij alle slipprofessionals.
  (€ 139,67 excl. BTW)
  vanaf € 169,00 incl. BTW
 • Slipcursus: 2e persoon gratis

  Slipcursus: 2e persoon gratis

  De populairste slipcursus uit ons aanbod,. De slipcursus duurt 2 uur en bestaat uit vier praktijk oefeningen. Voor de tweede persoon is de cursus gratis. Je boekt deze aanbieding op doordeweekse dagen.
  (€ 57,85 excl. BTW)
  € 70,00 incl. BTW
 • Slipcursus met eigen auto

  Slipcursus met eigen auto

  Tijdens deze speciale slipcursus van twee uur doe je vijf slipoefeningen met je eigen auto. Een unieke ervaring en een aanrader voor iedere autoliefhebber. Durf jij het aan?
  (€ 139,67 excl. BTW)
  € 169,00 incl. BTW
 • Motor slipcursus 1,5 uur

  Motor slipcursus 1,5 uur

  Anderhalf uur oefenen op een glad wegdek tijdens deze motorslipcursus. Je leert onder andere om een noodstop te maken op een spekgladde rijbaan. We creëren een realistische situatie waarbij we gebruik maken van onze motorfietsen met speciale zijwielen.
  (€ 57,50 excl. BTW)
  € 69,50 incl. BTW
 • Exclusieve Motortraining

  Exclusieve Motortraining

  Maak alle motorslipcursussen mee tijdens deze speciale training inclusief heerlijke lunch. Je krijgt te maken met een uitdagende combinatie van de slipcursus met de motor, rijvaardigheid en behendigheid met eigen motor en de kneedown cursus.
  (€ 253,77 excl. BTW)
  vanaf € 269,00 incl. BTW
 • Kneedown basiscursus

  Kneedown basiscursus

  Superscherpe bochten maken met de anderhalf uur durende kneedown basiscursus van VVC Adventure. Na deze cursus ben je in staat om elke hellingsgraad in te schatten. Ideaal om te voorkomen dat je de motor platter moet leggen en deze de grond raakt.
  (€ 93,40 excl. BTW)
  vanaf € 99,00 incl. BTW
 • Kneedown volledige cursus

  Kneedown volledige cursus

  De volledige kneedown cursus is bedoeld voor iedereen die de perfecte bocht wil maken met zijn motor. Deze slipcursus is zeer geschikt voor elke motorcoureur. Na een cursus van 3 uur ben jij in staat om je motor perfect door elke bocht heen te sturen.
  (€ 164,46 excl. BTW)
  vanaf € 199,00 incl. BTW
 • Motor slipcursus 3 uur

  Motor slipcursus 3 uur

  Een uitdagende cursus waarbij we je ook een rijvaardigheidstraining geven. Je leert met behulp van een speciale motor om te remmen op een gladde baan. Tijdens de training verhogen we je behendigheid en verbeteren we je rijvaardigheid. Geschikt voor elke motorrijder.
  (€ 139,67 excl. BTW)
  vanaf € 169,00 incl. BTW
 • Driftcursus

  Driftcursus

  Leer de grondbeginselen van het driften in onze Skidcar. Deze driftcursus is uniek in de Benelux. We leren je ook precisie driften
  (€ 165,10 excl. BTW)
  € 175,00 incl. BTW

Heb je een keuze gemaakt tussen de traditionele en de modernste Slipcursus?


Hoe langer de slipcursus duurt hoe vaker je kan oefenen.Wij geven les op de stap voor stap methode.Dus heb je de eerste oefening redelijk onder controle dan gaan we door naar de volgende oefening.Alle oefeningen zijn gebaseerd op praktijk situaties.Zoals:

 • Iemand steekt plotseling vlak voor je auto over
 • Op het laatste moment zie je een obstakel waarvoor je moet uitwijken
 • Je stuurt maar de auto gaat gewoon rechtdoor
 • Aquaplaning
 • IJzel op het wegdek wat moet je(niet)doen
 • De beste remtechniek
 • Wanneer wel en niet remmen
 • Terug naar slipcursus pagina

Ga je voor een kennismaking,een basis of een volledige slipcursus

Ben je op zoek naar iets specifieks wat je wilt oefenen?
Welke praktijk oefening zit bij welke Slipcursus een overzicht kan je vinden op onze overzicht pagina

Slipcursus aanbieding

Voor de 3 uur durende klassieke opleiding hebben we een slipcursus aanbieding. I.p.v. € 92,00 betaal je €  69,50


Slipcursus voor bedrijven

De slipcursussen in ons aanbod zijn geschikt voor beginnende bestuurders en professionals.Daarnaast is een slipcursus ook leuk om cadeau te geven of geschikt alsbedrijfsuitje.Weet u wel wat u wilt leren,maar nog niet welk bedrijfsuitje u wilt boeken?Maak dan gebruik van onze keuzehulp en vind de slipcursus die op uw wensen aansluit.

Kennismakingsles slippen

Wil je een leuk dagje uit of iemand een leuk cadeau geven wat leerzaam en leuk is geef dan een cadeaubon.

Leerdoel:Ik leer het verschil tussen grip en slip snel te herkennen,en weet wat ik moet doen met tegen sturen.Dan heb je de keuze uit:


Basis Slipcursus

Je wilt begrijpen hoe het komt dat een auto in de slip gaat en hoe te nadelen wanneer je plotseling moet uitwijken of remmen zodat je veiliger aan het verkeer kan deelnemen.


Uitgebreide Slipcursus

 • Slipcursus 4 uur:traditioneel op de natte baanmet de oefeningen 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,19,
 • Slipcursus 5,5 uurtraditioneel op de natte baanoefeningen 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20
 • Slipcursus 4 uur:met Skidcar met de oefeningen 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,13,14,15,16,17,19
 • Slipcursus 5,5 uurmeest gekozen met skidcar.oefeningen 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20


En welke praktijk situaties bootsen we allemaal na

1.Theorie

11.Y oefening

2.Slalom

12.Ongevallen Simulator

3.Zithouding stuurtechniek

13.Onder en overstuur oefeningen

4.Uitwijken voor stilstaand object

14.Correctie voorwiel slip

5.Correctie achterwiel slip

15.Wintersport helling afdalen

6.Uitwijken en daarna terugkomen op eigen weggedeelte

16.Oefeningen op asfalt

7.Diverse rem oefeningen

17.Oefeningen op vervuild asfalt

8.Noodstop

18.Oefeningen op sneeuw

9.Botsing vermijdingsoefening

19.Oefeningen op natte baan

10.Gecombineerde rem en uitwijk manoeuvre

20.Certificaat

Terug naar slipcursus pagina

Een slipcursus boeken vanaf € 39,50 bij VVC Adventure.Kies uit een ruim aanbod van 10 verschillende sliptrainingen met de auto en 5 slipcursussen met de motor.U wordt begeleid door ervaren instructeurs op een zeer realistisch parcours en zodoende verhoogt u heel snel en veilig uw rijvaardigheid.Uniekin de Benelux is deSkidcar,waarbij alle soorten omstandigheden kunnen worden gesimuleerd.Ontdek het verschil tussen de verschillende slipcursussen.

Slipcursus met Motoren

Er zijn verschillende rijvaardigheid trainingen voor de motorfiets.Een slipcursus,een rijvaardigheidstraining,een offroad training maar ook een kneedown cursus

 • LeerdoelIk wil leren slippen te voorkomen met de motor.Ik wil verschillende remtechnieken oefenen met de motor op een glad wegdek.Wij adviseren een1,5 uur durende motorslipcursus
 • Leerdoel:Ik wil weten hoe ik moet handelen tijdens een slippartij(met een motorfiets van VVC),ik wil wat rijvaardigheid oefenen met mijn eigen motor en ik wil wat offroad technieken leren met een offroad motor van VVC.Wij adviseren de3 uur durende motorfiets training
 • Leerdoel:Ik wil in 1 dag mijn rijvaardigheid op de motorfiets verhogen.Deze training bestaat uit-1,5 uur Slipcursus met de motor-Houdt u de motor in bedwang onder een glij partij?1 uur Rijvaardigheid met eigen motorfiets-Algemene voertuigbeheersing
  -1 uur Trial motorfiets-Kan jij behendig over onze obstakels heen rijden?-1,5 uur Kneedown-Als een coureur met de knie over de grond heen schrapen.Wij adviseren deExclusieve Motortraining
 • Leerdoel:Ik heb best aanleg voor motorfiets rijden maar zou graag net zoals een motor coureur ook mijn knie aan de grond zetten in een bocht.Wij adviseren dan dekneedowncursus 1,5 uur
 • Leerdoel:Ik ben niet zo durfal maar zou toch graag de kneedown willen leren.Wij adviseren je dan de3 uur durende kneedown cursus


Wat leer ik op de slipcursus voor motorfiets

Boek nu een slipcursus en leer om met gevaarlijke situaties in het verkeer om te gaan.De cursus bestaat uit diverse onderdelen zoals:

 • Slippen voorkomen
 • Slippen corrigeren
 • Obstakels op de weg ontwijken
 • Reactievermogen verbeteren
 • Rijtechnieken verbeteren


Deslipcursussenvan onze slipschool zijn voor zowel beginners als gevorderden en worden gegeven door onze ervaren instructeurs.

Een slipcursus cadeau geven
Een slipcursus is naast erg leerzaam en spannend,ook nog eens leuk om cadeau te geven.Bestel een slipcursus cadeaubon en ontvang uw cadeaubon binnen 1 uur per e-mail.

Verschillende slipcursus cadeaubonnen

Cadeaubon slipcursus 3 uur

 • Voor 1 persoon
 • Van € 108,-voor € 69,50


Cadeaubon slipcursus en Skidcar rijden

 • Voor 2 personen(2e persoon gratis)
 • Vanaf € 118,00

Bekijk allecadeaubonnen.

Combineer een slipcursus

Naast het boeken van een klassieke slipcursus is het ook mogelijk om diverse slipcursussen met elkaar te combineren.Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Slipcursus natte baan

Een klassieke slipcursus op een natte slipbaan.Door water op een geprepareerd stuk asfalt toe te voegen ontstaat er een nat wegdek.Slipcursus natte baan boeken

Slipcursus met Skidcar

Een van onze meest moderne en realistische slipcursussen.Een slipcursus met Skidcar is alleen te boeken bij VVC als enige slipschool in de Benelux.Slipcursus met Skidcar boeken

Slipcursus natte baan en Skidcar

Een combinatie met oefenen op de natte baan en rijden met de Skidcar.Vele politiekorpsen maken gebruik van de mogelijkheden van een Skidcar.Slipcursus natte baan en Skidcar boeken

Slipcursus met de Skidcar:uniek in Nederland

De Skidcar wordt gebruikt om aquaplaning te simuleren.Zowel nationale als internationale politiekorpsen en trainingscentra maken gebruik van dit speciale voertuig.VVC is de enige slipschool in de Benelux die beschikt over de Skidcar.

De slipcursus met de Skidcar kunt u boeken met deSlipcursus Specialen deSlipcursus Summit.

Slipcursus met de auto

 • Slipcursus Safe Starter:De Slipcursus Safe Starter is een kennismakingsles van 75 minuten of 2 uur.Tijdens deze cursus leert u hoe te handelen wanneer u slipt in het verkeer.
 • Slipcursus ClassicLeer wat u kan doen in geval van een klapband en om uw auto te besturen onder zware en extreme weersomstandigheden.De klassieke slipcursus wordt gegeven in drie varianten:3 uur,4 uur of de hele dag.
 • Slipcursus SpecialDe Slipcursus Special is bedoeld voor iedereen die naast slippen beheersen,ook volledige controle over de auto wil hebben bij extreem weer.De cursus duurt – afhankelijk van de gekozen optie-3 uur,4 uur of de hele dag.
 • Slipcursus SummitDe Slipcursus Summit is voor de echte slip-professionals en iedereen die alles uit zijn rijvaardigheid wil halen.De Slipcursus Summit wordt tevens gegeven aan diverse politiekorpsen.Meer over de Summit Slipcursus

Tips rijden bij gladheid en sneeuw

Dit is waarom je sneeuw en ijs van de auto moet verwijderen

Het klinkt altijd logisch maak je auto sneeuw en ijs vrij,maar het is koud en je hebt misschien niet de juiste hulpmiddelen om de sneeuw te verwijderen.Dus ga je toch rijden met een berg sneeuw op je dak zodra je met hogere snelheden gaat rijden is de sneeuw er wel afgewaaid denk je.Maar onder die bult sneeuw zit vaak ijs,dat zit in eerste instantie nog vast gevroren aan de auto.Je kan begrijpen wat er gebeurd bij 100 km/h wanneer de ijsplaat los komt van de auto.

Code geel,code rood durf jij nog op pad met de auto?Doe het dan veilig

De kans op ongelukken neemt toe met een gladder wegdek.Wees goed voorbereid wanneer je niet anders kan dan toch de weg op te moten.

Het wegrijden….

Bij snel optrekken zullen de wielen gaan doorslippen of het veiligheidssysteem van de auto grijpt in en verbreekt de aandrijving.Het gevolg is je graaft je in op de plek bij wegslippen of je komt niet weg omdat het veiligheidssysteem ingrijpt.Geef weinig gas en rij zo rustig mogelijk weg(voorkom spinnende wielen).Het kan helpen om niet in de eerste versnelling weg te rijden mar in de tweede versnelling.

En dan de weg op...

Het is logisch maar pas je snelheid aan,je hebt dan langer de tijd om te reageren en je remweg is dan al korter.Probeer plotselinge en heftige stuur bewegingen te voorkomen,kijk dus ver voor je uit en wees geconcentreerd.Houd voldoende afstand(dus meer dan normaal)op andere auto’s ook hun kunnen een fout maken waarvan je misschien schrikt of dan toch plotseling een heftige stuur/rem reactie moet geven.

Sturen in de bochten....

Neem met glad weer gas terug voor de bochten.(in de bochten gas terug nemen geeft een remmende werking op de aangedreven wielen en veroorzaakt juist een slippartij)Ga er minder hard in dan je gewend bent en stuur ook vooral niet te scherp in om te voorkomen dat je gaat slippen.In bochten kun je met glad weerbeter niet remmen.(en dus ook geen gas loslaten)Rem liever nog op het rechte stuk.(De auto is vaak onbestuurbaar bij hard remmen de auto gaat dan rechtdoor,vandaar het beste remmen op het rechte stuk en niet in de bocht)

Als de auto gaat in de slip.....

Blijf rustig,trap vooral niet op de rem.Heb je geremd in een bocht en begin je te glijden,blijf dan rustig,laat je rem los en maak niet te heftige stuur bewegingen..Ontkoppel,laat de auto glijden en draai intussen je stuur bij.Zodra je wielen weer grip krijgen,zal de auto dan vanzelf de goede kant oprijden.Houd je ogen gericht op een uitweg en niet op een hindernis.

Terug naar slipcursus pagina

Leerdoel:Ik wil slippen op een natte baan Voor meer
informatie over onze slipcursussen neemt u contact met ons op via036 532 3580of maakt u gebruik van hetcontactformulier.

Slipcursus Locaties in Nederland


Slipcursus Flevoland

De meest uitgebreideslipcursussenworden georganiseerd in Almere provincieFlevoland.Er worden cursussen gegeven op de traditionele manier(natte baan)maar ook op de modernste manier met de skidcar.Ook boeden ze slipcursuusen aan in de automaat.Er is keuze uit liefst 9 verschillende trainingen zowel in de auto als op de motorfiets.

Slipcursus Lelystad

Deze locatie was vroeger bekend als slipcursus ANWB.De ANWB geeft op dit moment geen slipcursussen meer en heeft ook geen eigen locatie.Via de ANWB kan je nu wel een slipcursus in Lelystad boeken en ook een slipcursus in Rosmalen.

Ze hebben 5 verschillende rijvaardigheids-onderdelen een offroad gedeelte is heeft dit circuit alles wat nodig is om jou rijvaardigheid te verbeteren.Het voormalige ANWB gebouw heeft nu verschillende zalen voor kleine en grote evenementen.Tevens hebben ze een mooi terras en een bedrijfskantine.AdresRijvaardigheidscentrum Lelystad Talingweg 120,8218 NX Lelystad

Slipcursus Zandvoort

Zit je regelmatig op de weg dan is een slipcursus een aanrader.Bij slipschool Zandvoort hebben ze 1 trainingsvlak waarop je kunt oefenen.Je leert de auto onder controlle te krijgen,het geeft je veel zekerheid wanneer je met de auto op pad bent

Slipcursus ZandvoortRob Slotemakerstraat 1 2041 KN,Zandvoort Nederland

Terug naar slipcursus pagina

Leerdoel:Ik wil slippen op een natte baan Voor meer
informatie over onze slipcursussen neemt u contact met ons op via036 532 3580of maakt u gebruik van hetcontactformulier.