Skidcar

1e keuze opleidingsinstituten uniek in de Benelux

Slipcursus

In de slip met de auto: hoe voorkom je een ongeluk?

Slipcursus training

Ook als cadeaubon verkrijgbaar

Lees meer
Slipcursus Motor

Actie van € 99,50 voor € 49,50

Lees meer
Valentino Rossi cursus

Kneedown cursus met aangepaste motors van VVC

Lees meer

Slipcursus

880 reviews 9,1 / 10

Slipcursus voor verhoogde rijvaardigheid

De Slipschool beschikt over ervaren instructeurs, een realistisch parcours, uiterst modern materieel en maar liefst 9 verschillende slipcursussen. Iedereen kan bij VVC Adventure de slipcursus volgen die past bij zijn of haar niveau. Wij beschikken als enige slipschool in de Benelux over de Skidcar.

Slipcursus aanbiedingen

Sorteer op: Populariteit | Prijs

Geef een slipcursus cadeau !

Een slipcursus is niet alleen leerzaam maar ook leuk om te doen. Bestel een cadeaubon. Binnen 1 uur ontvangst per e-mail


2 oefen circuits en 9 verschillende slipcursussen

  • Natte baan: De klassieke slipcursus. Op het asfalt is met kunststof een bepaald weggedeelte met water glad gemaakt
  • Skidcar: De meest modernste en realistische slipcursus uniek in Nederland
  • Natte baan & Skidcar: Meest populaire slipcursus
  • De slipcursus met Skidcar is de eerste keuze van Politiekorpsen en Trainingscentra over de wereld. Het beste op rijvaardigheidsgebied, uniek in Nederland.

 Uniek in Nederland: slipcursus Aquaplaning met Skidcar

Aquaplaning ontstaat als een laag water tussen de band van een voertuig en het wegdek het voertuig (tijdelijk) onbestuurbaar maakt. Met de Skidcar kunnen we aquaplaning simuleren tijdens onze slipcursus. De Skidcar is de eerste keuze van politiekorpsen en trainingscentra over de hele wereld en bieden wij aan in onze slipcursus summit. Wij beschikken als enige slipschool in de Benelux over de Skidcar.

Relevante blogs

Slipgevaar
7 Januari 2017

Slipgevaar

Wil je alles weten over slipgevaar boek dan een slipcursus bij ons. Wanneer ontstaat nu slipgevaar?  De wrijvingsweerstand tussen band en wegdek moet altijd hoger zijn dan de krachten die opgeroepen worden. Worden de krachten hoger dan is er kans op slipgevaar. Wij hebben maar liefst 9 verschillende slipcursussen: bekijk de slipcursussen direct

Lees meer »

Goede banden voorkomt slippen
8 Juni 2016

Goede banden voorkomt slippen

Met de juiste soort banden kan je een slippartij voorkomen. Ik zelf was vroeger altijd erg sceptisch over winterbanden. Volgens mij maakte het niet zo veel uit. Het gevaar met winterbanden is namelijk dat door dat je meer grip hebt je ook harder gaat rijden, totdat.... je moet remmen. In die tijd had ik altijd een 4x4 aangedreven auto totdat ik een BMW kocht met achterwiel aandrijving.

Lees meer »

Verslag van de dag: politie bedrijfsuitje
25 Maart 2016

Verslag van de dag: politie bedrijfsuitje

We kondigden het twee weken geleden al aan: zeven teams van het politiekorps Amsterdam-Amstelland komen deze maand naar VVC-Adventure voor een spectaculair en geheel verzorgd bedrijfsuitje. Inmiddels zijn er al enkele groepen langs geweest en daarom is het hoog tijd voor een verslag van de dag.Lees meer »

Voorjaarsactie: slipcursussen met hoge korting
17 Maart 2016

Voorjaarsactie: slipcursussen met hoge korting

Een goede voorbereiding is het halve werk. Met de slipcursus van VVC-Adventure leer je op een leuke en effectieve manier slippen en glijden in de auto te voorkomen. Op het gladde en realistische parcours krijg je onder begeleiding van een ervaren instructeur de juiste technieken aangeleerd.Lees meer »

Alle nieuwsberichten »

Slipcursus met de Auto:

Slipcursus Summit:  met skidcar en privé instructeur.
Dit is dé slipcursus voor professionals. Wij verzorgen deze slipcursus bijvoorbeeld voor tal van politiekorpsen. Maar ook de gewone man of vrouw kan bij ons deze professionele slipcursus volgen. Een aanrader voor iedereen die het uiterste uit zijn rijvaardigheid wil/moet halen. Meer informatie over slipcursus Summit

Slipcursus Special: combinatie van slip- en skidcar cursus keuze uit 3 uur, 4 uur of volledige slipcursus.
Voor wie meer wil is de slipcursus Special opgezet. In deze slipcursus leer je namelijk naast alle basisvaardigheden, ook de fijne kneepjes van het slippen. Zodat jij een auto zelfs bij plotselinge gladheid volledig onder controle hebt. Meer informatie over de slipcursus Special.

Slipcursus Classic: De normale standaard slipcursus keuze uit 3 uur, 4 uur of volledige slipcursus.
De slipcursus Classic is bedoeld voor iedereen die het slippen wil beheersen. Zodat je ook bij slecht weer niet bang hoeft te zijn om de auto te pakken en weet wat je moet doen als jouw auto bijvoorbeeld een klapband krijgt. Meer informatie over de slipcursus Classic.

Slipcursus Safe Starter: Kennismaking slipcursus 75 minuten of 2 uur.
Deze slipcursus moet je zien als een soort eerste kennismaking met slippen. In één of twee uurtjes ervaar je wat er gebeurt als jij met je auto in een slip raakt en natuurlijk leren we je de grondbeginselen om daar weer uit te komen. Meer informatie over de slipcursus Safe Starter.

Slipcursus met de Motor:
Wij bieden 6 verschillende motor rijvaardigheidstrainingen aan op ons circuit. Een motor dagcursus voor de beginnende cursist die nog geen rijbewijs heeft. 2 verschillende slipcursussen voor de motor, tijdens deze slipcursus trainen we op glad wegdek. Daarnaast 2 kneedown-cursussen en een exclusieve motordag slipcursus / rijvaardigheid training.

  •  Motordagcursus Op een afgesloten verkeersoefenterrein leer je de grondbeginselen van het motorrijden en motorbeheersing.
  • Motor slipcursus van 1,5 uur. Verschillende rem oefeningen, incl noodstop, leer je tijdens deze slipcursus
  • Motorslipcursus van 3 uur. Rem oefeningen op gladwegdek - Rijvaardigheidstraining - Trial rijden
  • Kneedowncursus 1,5 uur. De basiscursus
  • Kneedowncursus 3 uur.De volledige cursus
  • Exclusive motordag training. Slipcursus - Rijvaardigheidstraining - Trial rijden en Kneedown