Skidcar

1e keuze opleidingsinstituten uniek in de Benelux

Slipcursustraining

In de slip met de auto: hoe voorkom je een ongeluk?

Slipcursus training

Ook als cadeaubon verkrijgbaar

Lees meer
Slipcursus Motor

Actie van € 99,50 voor € 49,50

Lees meer
Valentino Rossi cursus

Kneedown cursus met aangepaste motors van VVC

Lees meer

Slipcursus

1306 reviews 9,1 / 10

Ben je een ervaren chauffeur die altijd op zoek is naar manieren om je rijvaardigheden te verbeteren? Dan is een slipcursus zeker de moeite waard! Ontdek de vele voordelen van een slipcursus en verbeter vandaag nog je rijvaardigheid. Een slipcursus biedt de mogelijkheid om in een gecontroleerde omgeving te leren hoe je moet reageren op verschillende omstandigheden op de weg, zoals gladheid of aquaplaning. Dit is vooral handig in landen met wisselende weersomstandigheden, zoals Nederland. Tijdens de cursus leer je technieken om je voertuig onder controle te houden en cruciale beslissingen te nemen in noodsituaties. Maar de voordelen van een slipcursus gaan verder dan alleen het vergroten van je rijvaardigheid. Het kan ook je zelfvertrouwen op de weg vergroten, omdat je beter voorbereid bent op onverwachte situaties. Bovendien kan het je helpen om je verzekeringspremies te verlagen, omdat veel verzekeringsmaatschappijen kortingen aanbieden aan chauffeurs die een slipcursus hebben gevolgd. Dus waar wacht je nog op? Kies voor een slipcursus en verbeter je rijvaardigheid vandaag nog. Het is een investering die zichzelf terugbetaalt, zowel op het gebied van veiligheid als gemoedsrust.

Hulp bij juiste antislipcursus te vinden

Aanbiedingen

Soort

Prijs vanaf(per persoon)

Direct boeken

3 uur

Van € 97,00 voor € 79,50

Ontdek deze aanbieding!

Met skidcar (meest geboekte)

Van € 123,00 voor € 92,50

Ontdek deze aanbieding!

2e persoon gratis

Op doordeweekse dagen

Ontdek deze aanbieding!

Sorteer op: Populariteit | Prijs
 • Slipcursus actie Special 3 uur

  De basis leer je op de gladde natte baan. Het echte werk met de skidcar. Het neusje van de zalm op rijvaardigheids gebied. Ontvang korting op de Slipcursus Special tijdens deze populaire rijvaardigheids training. met maar liefst vier verschillende opraktijk situaties. Je boekt onze meest leerzame slipcursus voor een speciale prijs.
  (€ 76,45 excl. BTW)
  € 92,50 incl. BTW
 • Slipcursus voor 2 personen actie

  Natte baan + Skidcar. Slipcursus met skidcar voor 2 personen. Van € 246,00 voor slechts € 177,50
  (€ 146,70 excl. BTW)
  vanaf € 177,50 incl. BTW
 • Special cursus 4 uur

  Naast de basisvaardigheden van het slippen leren we je ook om te rijden onder extreme weersomstandigheden met regen, sneeuw en ijzel. We creëren levensechte situaties en zorgen ervoor dat jij de auto ook bij extreme omstandigheden onder controle houdt.
  (€ 107,10 excl. BTW)
  vanaf € 129,50 incl. BTW
 • Slipcursus Actie Classic 3 uur

  Een basis slipcursus van 3 uur met een leuke korting. De cursus bestaat uit een theorietraining, diverse uitwijkoefeningen en overstuur situaties. Je leert verschillende gevaren te herkennen op ons trainingscentrum
  (€ 65,70 excl. BTW)
  € 79,50 incl. BTW
 • Slipcursus Special volledig

  Een compleet verzorgde dag inclusief lunch op ons rijvaardigheidscentrum. Tijdens deze slipcursus krijg je te maken met zeer realistische situaties waarbij we je voorbereiden op handelen in noodsituaties. Aan het einde van de dag heb je de volledige controle over jouw auto, in wat voor situatie je ook belandt.
  (€ 145,85 excl. BTW)
  vanaf € 176,50 incl. BTW
 • Safe Starter 75 min

  Een kennismakingsles voor de beginnende slipper. Je krijgt eerst 15 minuten theorie waarbij je het verschil leert tussen grip en slip tijdens het slalommen. De opgedane kennis breng je direct in de praktijk op super glad wegdek niet met je eigen auto maar in een auto van VVC
  (€ 32,64 excl. BTW)
  vanaf € 39,50 incl. BTW
 • Safe Starter 2 uur

  Safe Starter 2 uur

  Tijdens de 2 uur durende training voor beginners leer je slippen voorkomen, uitwijken voor tegenliggers en slalommen. De cursus bestaat uit theorie, instructie en 2 uitdagende praktijk situaties: een slalom- en een uitwijkoefening op glad wegdek.
  (€ 61,90 excl. BTW)
  vanaf € 75,00 incl. BTW
 • Classic cursus 3 uur

  Classic cursus 3 uur

  Leer de basis van het slippen en weet wat te doen wanneer je een klapband krijgt. Dankzij deze slipcursus voel jij je direct beheerster wanneer je deelneemt aan het verkeer. We geven je eerst een theorieles waarna je de informatie in de praktijk brengt tijdens 3 soorten oefeningen.
  (€ 81,82 excl. BTW)
  vanaf € 99,00 incl. BTW
 • Classic Cursus 4 uur

  Een goede antislipcursus die uit 7 verschillende praktijk situaties bestaat. inclusief de spectaculaire achterwielslip, uitwijkoefening en slalom. Je leert alles over het verschil tussen grip en slip op een glad wegdek, waarna je aan de slag gaat met de veelzijdige en leuke oefeningen. Een leerzame training
  (€ 95,05 excl. BTW)
  vanaf € 115,00 incl. BTW
 • Classic Slipcursus Volledig

  Classic Slipcursus Volledig

  Een van de meest populaire slipcursussen uit ons aanbod! We bieden je een geheel verzorgde dag met 9 verschillende training situaties inclusief een heerlijke lunch. Na afloop krijg je een certificaat. Met een voertuig van VVC.
  (€ 128,10 excl. BTW)
  € 155,00 incl. BTW
 • Special Slipcursus 3 uur

  Special Slipcursus 3 uur

  De Special Slipcursus is een combinatie van de reguliere slipcursus en rijden met de Skidcar. Met deze speciale auto simuleren we verschillende wegcondities, zodat je ook leert omgaan met aquaplaning. Een spannend element is dat je nooit weet wat voor slip je krijgt.
  (€ 107,00 excl. BTW)
  vanaf € 129,50 incl. BTW
 • Summit de meest realistische

  Summit de meest realistische

  Een professionele en realistische rijvaardigheidstraining voor gevorderden. Je gaat 2,5 uur lang slippen met een privé-instructeur. Ook ervaar je hoe het is om te rijden in de Skidcar. Deze slipcursus is erg populair bij alle slipprofessionals.
  (€ 164,47 excl. BTW)
  vanaf € 199,00 incl. BTW
 • Slipcursus: 2e persoon gratis

  Slipcursus: 2e persoon gratis

  De populairste slipcursus uit ons aanbod,. De slipcursus duurt 2 uur en bestaat uit vier praktijk oefeningen. Voor de tweede persoon is de cursus gratis. Je boekt deze aanbieding op doordeweekse dagen.
  (€ 62,00 excl. BTW)
  € 75,00 incl. BTW
 • Met eigen auto

  Met eigen auto

  Tijdens deze speciale slipcursus van twee uur doe je vijf slipoefeningen met je eigen voertuig. Een unieke ervaring en een aanrader voor iedere autoliefhebber. Durf jij de verschillende situaties aan
  (€ 139,67 excl. BTW)
  € 169,00 incl. BTW
 • Slipcursus voor Motorfiets

  Slipcursus voor Motorfiets

  Deze 2 uur durende motorfiets training op de slipbaan bestaat uit remmen en nog eens remmen. In 95% van de ongevallen is foutief remmen de oorzaak.
  (€ 81,80 excl. BTW)
  vanaf € 99,00 incl. BTW
 • Motorslipcursus 3 uur

  Motorslipcursus 3 uur

  Een uitdagende cursus waarbij we je ook een rijvaardigheidstraining geven. Je leert met behulp van een speciale motor om te remmen op een gladde baan. Tijdens de training verhogen we je behendigheid en verbeteren we je rijvaardigheid. Geschikt voor elke motorrijder.
  (€ 161,93 excl. BTW)
  vanaf € 176,50 incl. BTW
 • Exclusieve Motortraining

  Exclusieve Motortraining

  Maak alle motorslipcursussen mee tijdens deze speciale training inclusief heerlijke lunch. Je krijgt te maken met een uitdagende combinatie van de slipcursus met de motor, rijvaardigheid en behendigheid met eigen motor en de kneedown cursus.
  (€ 253,77 excl. BTW)
  vanaf € 269,00 incl. BTW
 • Kneedown basiscursus

  Kneedown basiscursus

  Superscherpe bochten maken met de anderhalf uur durende kneedown basiscursus van VVC Adventure. Na deze cursus ben je in staat om elke hellingsgraad in te schatten. Ideaal om te voorkomen dat je de motor platter moet leggen en deze de grond raakt.
  (€ 93,40 excl. BTW)
  vanaf € 99,00 incl. BTW
 • Kneedown volledige cursus

  Kneedown volledige cursus

  De volledige kneedown cursus is bedoeld voor iedereen die de perfecte bocht wil maken met zijn motor. Deze slipcursus is zeer geschikt voor elke motorcoureur. Na een cursus van 3 uur ben jij in staat om je motor perfect door elke bocht heen te sturen.
  (€ 164,46 excl. BTW)
  vanaf € 199,00 incl. BTW
 • Driftcursus

  Driftcursus

  Leer de grondbeginselen van het driften in onze Skidcar. Deze driftcursus is uniek in de Benelux. We leren je ook precisie driften
  (€ 165,10 excl. BTW)
  € 175,00 incl. BTW
 • Motorslipcursus 1,5 uur

  Motorslipcursus 1,5 uur

  Anderhalf uur oefenen op een glad wegdek tijdens deze motorslipcursus. Deze cursus is niet meer te boeken we hebben nu een 2 uur durende training
  (€ 81,80 excl. BTW)
  € 99,00 incl. BTW
 • Prive cursus corona-proef

  Liever prive les dan klassikaal in een slipauto van VVC. Dan is dit een cursus die we speciaal op maat maken voor jou
  (€ 227,30 excl. BTW)
  vanaf € 275,00 incl. BTW


Antislipcursus op maat

 • Je vraagt je af welke slipcursus kan ik nu het beste volgen want er is inderdaad veel keuze.Jouw keuze is afhankelijk wat precies je doel is om een slipcursus te volgen.
 • Eerst moet je een keuze gaan maken of je een traditionele slipcursus wilt volgen de "Classic"(alleen op de natte baan)of één van de modernste slipcursus de Special(ook met de Skidcar)

Traditioneel of de meeste modernste versie?

 • De Classic cursus = traditioneel.Een bepaald stuk weggedeelte op de baan is glad gemaakt in combinatie met water op de baan is dat het gedeelte waar de oefeningen worden gedaan.Alle slipscholen in Nederland geven op deze manier les.Heb je nooit eerder een slipcursus gedaan dan is deze cursus geschikt voor de basis handelingen.
 • De Special cursus = modernste De basis leren we je op de natte baan.Maar op de natte baan ben je voorbereid(je weet waar het glad is en de gladheid is steeds hetzelfde)Een slippartij gebeurt altijd onverwachts en meestal is je eerste(schrik)reactie verkeerd.Hoe daarmee om te gaan gaan we oefenen met de Skidcar.Met de skidcar kan je niet zien waar het glad is,je weet ook niet van te voren hoe glad het is,en je weet niet hoe de auto gaat reageren(voorwiel-,achterwiel of 4 wielslip)Je eerste reactie zal verkeerd zijn maar daarna moet je heel snel inspelen op de situatie.De instructeur die naast je zit gaat je daarbij uiteraard helpen.
 • Rijvaardigheids trainingen worden In Frankrijk,Engeland,de Scandinavische landen en de Verenigde Staten alleen gegeven met de skidcar.En nu dus ook in Nederland.


Heb je een keuze gemaakt tussen de traditionele en de modernste Antislipcursus?


Hoe langer de training duurt hoe vaker je kan oefenen.Wij geven les op de stap voor stap methode.Dus heb je de eerste oefening redelijk onder controle dan gaan we door naar de volgende oefening.Alle oefeningen zijn gebaseerd op praktijk situaties.Zoals:

 • Iemand steekt plotseling vlak voor je auto over
 • Op het laatste moment zie je een obstakel waarvoor je moet uitwijken
 • Je stuurt maar de auto gaat gewoon rechtdoor
 • Aquaplaning
 • IJzel op het wegdek wat moet je(niet)doen
 • De beste remtechniek
 • Wanneer wel en niet remmen

Ga je voor een kennismaking,een basis of een volledige rijvaardigheidstraining

Ben je op zoek naar iets specifieks wat je wilt oefenen?
Welke praktijk oefening zit bij welke cursus een overzicht kan je vinden op onze overzicht pagina

 • Kennismaking cursus:De 75 minuten en 2 uur durende classic cursus.Ook leuk als cadeau Bekijk deze trainingen
 • Basis Cursus:De 3 uur durendeClassic ofSpecial cursus
 • Volledige Slipcursus:Traditionele antislipcursus of Modernste cursus
 • Terug naar informatie pagina


Aanbieding

Voor de 3 uur durende klassieke opleiding hebben we een mooie aanbieding. I.p.v. € 97,00 betaal je €  79,50

Antislipcursus voor bedrijven

De trainingen in ons aanbod zijn geschikt voor beginnende bestuurders en professionals. Daarnaast is een antislipcursus ook leuk om cadeau te geven of geschikt als bedrijfsuitje.Weet u wel wat u wilt leren,maar nog niet welk bedrijfsuitje u wilt boeken?Maak dan gebruik van onze keuzehulp en vind de cursus die op uw wensen aansluit.

Kennismakingsles slippen

Wil je een leuk dagje uit of iemand een leuk cadeau geven wat leerzaam en leuk is geef dan een cadeaubon.

Leerdoel:Ik leer het verschil tussen grip en slip snel te herkennen en weet wat ik moet doen met tegen sturen.Dan heb je de keuze uit:


BasisTrainingen

Je wilt begrijpen hoe het komt dat een auto in de slip gaat en hoe te nadelen wanneer je plotseling moet uitwijken of remmen zodat je veiliger aan het verkeer kan deelnemen.
 • 3 uur: traditioneel op de natte baan met de oefeningen 1,2,3,4,5,8,10,19
 •  traditioneel actie 3 uur durend  oefeningen 1,2,3,4,5,8,10,19
 • 3 uur:De beste keuze met Skidcar met de oefeningen 1,2,3,4,5,8,10,16.17,19
 • Aanbieding 3 uur met skidcar van€ 123,00 voor € 84,50 oefeningen 1,2,3,4,5,8,10,16.17,19


Uitgebreide Cursussen

 •  4 uur:traditioneel op de natte baan met de oefeningen 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,19,
 •  5,5 uur traditioneel op de natte baanoefeningen 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20
 •  4 uur:met Skidcar met de oefeningen 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,13,14,15,16,17,19
 •  5,5 uur meest gekozen met skidcar.oefeningen 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20


En welke praktijk situaties bootsen we allemaal na

1.Theorie

11.Y oefening

2.Slalom

12.Ongevallen Simulator

3.Zithouding stuurtechniek

13.Onder en overstuur oefeningen

4.Uitwijken voor stilstaand object

14.Correctie voorwiel slip

5.Correctie achterwiel slip

15.Wintersport helling afdalen

6.Uitwijken en daarna terugkomen op eigen weggedeelte

16.Oefeningen op asfalt

7.Diverse rem oefeningen

17.Oefeningen op vervuild asfalt

8.Noodstop

18.Oefeningen op sneeuw

9.Botsing vermijdingsoefening

19.Oefeningen op natte baan

10.Gecombineerde rem en uitwijk manoeuvre

20.Certificaat

Terug naar informatie pagina

Een  slibcursus boeken vanaf € 39,50 bij VVC Adventure.Kies uit een ruim aanbod van 10 verschillende sliptrainingen met de auto en 5 slibcursussen met de motor.U wordt begeleid door ervaren instructeurs op een zeer realistisch parcours en zodoende verhoogt u heel snel en veilig uw rijvaardigheid.Uniek in de Benelux is deSkidcar,waarbij alle soorten omstandigheden kunnen worden gesimuleerd.

Slibcursus met Motoren

Er zijn verschillende rijvaardigheid trainingen voor de motorfiets.Een slibcursus,een rijvaardigheidstraining,een offroad training maar ook een kneedown cursus

 • Leerdoel Ik wil leren slippen te voorkomen met de motor.Ik wil verschillende remtechnieken oefenen met de motor op een glad wegdek.Wij adviseren een 1,5 uur durende motorslipcursus
 • Leerdoel:Ik wil weten hoe ik moet handelen tijdens een slippartij(met een motorfiets van VVC),ik wil wat rijvaardigheid oefenen met mijn eigen motor en ik wil wat offroad technieken leren met een offroad motor van VVC.Wij adviseren de 3 uur durende motorfiets training
 • Leerdoel:Ik wil in 1 dag mijn rijvaardigheid op de motorfiets verhogen.Deze training bestaat uit-1,5 uur Slibcursus met de motor.
  -1 uur Trial motorfiets-Kan jij behendig over onze obstakels heen rijden?-1,5 uur Kneedown-Als een coureur met de knie over de grond heen schrapen.Wij adviseren de Exclusieve Motortraining
 • Leerdoel:Ik heb best aanleg voor motorfiets rijden maar zou graag net zoals een motor coureur ook mijn knie aan de grond zetten in een bocht.Wij adviseren dan de kneedowncursus 1,5 uur
 • Leerdoel:Ik ben niet zo durfal maar zou toch graag de kneedown willen leren.Wij adviseren je dan de3 uur durende kneedown cursus


Wat leer ik op de cursus voor motorfiets

Boek nu een training  en leer om met gevaarlijke situaties in het verkeer om te gaan.De cursus bestaat uit diverse onderdelen zoals:

 • Slippen voorkomen
 • Slippen corrigeren
 • Obstakels op de weg ontwijken
 • Reactievermogen verbeteren
 • Rijtechnieken verbeteren


Anti slippen met de auto

 • Safe Starter:De Safe Starter is een kennismakingsles van 75 minuten of 2 uur. Tijdens deze cursus leert u hoe te handelen wanneer u slipt in het verkeer.
 • ClassicL eer wat u kan doen in geval van een klapband en om uw auto te besturen onder zware en extreme weersomstandigheden. De klassieke slip cursus wordt gegeven in drie varianten:3 uur,4 uur of de hele dag.
 • Special De cursus Special is bedoeld voor iedereen die naast slippen beheersen,ook volledige controle over de auto wil hebben bij extreem weer. De cursus duurt – afhankelijk van de gekozen optie-3 uur,4 uur of de hele dag.
 • Summit De beste en  is voor de echte slip-professionals en iedereen die alles uit zijn rijvaardigheid wil halen. Deze rijvaardigheidstraining wordt tevens gegeven aan diverse politiekorpsen.

Tips rijden bij gladheid en sneeuw

Dit is waarom je sneeuw en ijs van de auto moet verwijderen

Het klinkt altijd logisch maak je auto sneeuw en ijs vrij, maar het is koud en je hebt misschien niet de juiste hulpmiddelen om de sneeuw te verwijderen.Dus ga je toch rijden met een berg sneeuw op je dak zodra je met hogere snelheden gaat rijden is de sneeuw er wel afgewaaid denk je.Maar onder die bult sneeuw zit vaak ijs,dat zit in eerste instantie nog vast gevroren aan de auto.Je kan begrijpen wat er gebeurd bij 100 km/h wanneer de ijsplaat los komt van de auto.

Code geel, code rood durf jij nog op pad met de auto? Doe het dan veilig

De kans op ongelukken neemt toe met een gladder wegdek. Wees goed voorbereid wanneer je niet anders kan dan toch de weg op te moten.

Het wegrijden….

Bij snel optrekken zullen de wielen gaan doorslippen of het veiligheidssysteem van de auto grijpt in en verbreekt de aandrijving. Het gevolg is je graaft je in op de plek bij wegslippen of je komt niet weg omdat het veiligheidssysteem ingrijpt. Geef weinig gas en rij zo rustig mogelijk weg(voorkom spinnende wielen). Het kan helpen om niet in de eerste versnelling weg te rijden mar in de tweede versnelling.

En dan de weg op...

Het is logisch maar pas je snelheid aan ,je hebt dan langer de tijd om te reageren en je remweg is dan al korter. Probeer plotselinge en heftige stuur bewegingen te voorkomen, kijk dus ver voor je uit en wees geconcentreerd .Houd voldoende afstand(dus meer dan normaal)op andere auto’s ook hun kunnen een fout maken waarvan je misschien schrikt of dan toch plotseling een heftige stuur/rem reactie moet geven.

Sturen in de bochten....

Neem met glad weer gas terug voor de bochten.(in de bochten gas terug nemen geeft een remmende werking op de aangedreven wielen en veroorzaakt juist een slippartij)Ga er minder hard in dan je gewend bent en stuur ook vooral niet te scherp in om te voorkomen dat je gaat slippen. In bochten kun je met glad weer beter niet remmen.(en dus ook geen gas loslaten)Rem liever nog op het rechte stuk.(De auto is vaak onbestuurbaar bij hard remmen de auto gaat dan rechtdoor, vandaar het beste remmen op het rechte stuk en niet in de bocht)

Als de auto gaat in de slip.....

Blijf rustig, trap vooral niet op de rem. Heb je geremd in een bocht en begin je te glijden, blijf dan rustig ,laat je rem los en maak niet te heftige stuur bewegingen ..Ontkoppel ,laat de auto glijden en draai intussen je stuur bij. Zodra je wielen weer grip krijgen, zal de auto dan vanzelf de goede kant oprijden. Houd je ogen gericht op een uitweg en niet op een hindernis.

Locaties in Nederland


Flevoland

De meest uitgebreide slipcursussen worden georganiseerd in Almere provincie Flevoland. Er worden cursussen gegeven op de traditionele manier(natte baan)maar ook op de modernste manier met de skidcar.Ook boeden ze slipcursussen aan in de automaat. Er is keuze uit liefst 9 verschillende trainingen zowel in de auto als op de motorfiets.

Lelystad

Deze locatie was vroeger bekend als slipcursus ANWB. De ANWB geeft op dit moment geen slipcursussen meer en heeft ook geen eigen locatie. Via de ANWB kan je nu wel een programma in Lelystad boeken en ook in Rosmalen.

Ze hebben 5 verschillende rijvaardigheids-onderdelen een offroad gedeelte is heeft dit circuit alles wat nodig is om jou rijvaardigheid te verbeteren. Het voormalige ANWB gebouw heeft nu verschillende zalen voor kleine en grote evenementen. Tevens hebben ze een mooi terras en een bedrijfskantine. Adres Rijvaardigheidscentrum Lelystad Talingweg 120,8218 NX Lelystad

Zandvoort

Zit je regelmatig op de weg dan is een goede rijvaardigheid een aanrader. Bij slipschool Zandvoort hebben ze 1 trainingsvlak waarop je kunt oefenen. Je leert de auto onder controlle te krijgen, het geeft je veel zekerheid wanneer je met de auto op pad bent

 Zandvoort Rob Slotemakerstraat 1 2041 KN, Zandvoort Nederland