4x4 Cursus Terreinrijden 2 uur

32 reviews 8 10

€ 97,50 incl. BTW

4x4 rijden “Een leuke dag in Nederland vol adrenaline en een goede begeleiding.”

Voorbereiding op je eigen 4x4 cursus terreinrijden

Ben je van plan om tijdens je vakantie zelf erop uit te trekken met een 4x4 terreinwagen of camper? Dan raden we aan eerst deze cursus terreinrijden 4x4 te volgen voordat je naar afgelegen gebieden afreist. Tijdens de basiscursus komen de meest voorkomende

Offroadcursus

Heb je altijd al willen 4x4 rijden op ruig off road terrein , hellingen willen beklimmen en door modderpoelen rijden? Dan is de 4x4 cursus terreinrijden van VVC Adventure de ideale keuze. Achter het stuur van onze Landrover  4x4 leer je in 2 uur tijd deze machtige machines besturen door onze ruige off road parcours. De cursus is op basis van 2 cursisten in 1 Landrover. Je wisselt elkaar steeds af achter het stuur. Een korte theoretische uitleg krijg je bij de auto.

De uitjes terreinrijden en off road rijden zijn te boeken voor 1 tot 2 deelnemers op vooraf vastgestelde data. Bij meer deelnemers kunnen we een datum in onderling overleg afspreken, neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Terreinrijden uitjes bij VVC Adventure

Een leuke activiteit ondernemen met terreinrijden? Bekijk hieronder onze mogelijkheden:

Terreinrijden cursus voor 1 tot 6 personen

Off road rijden met 4x4 terreinrijden voor groepen

4x4 cursus terreinrijden 2 uur Meerkamp 2,5 uur
4x4 cursus terreinrijden 3 uur Motorspektakel 3 uur
Motorspektakel 5,5 uur

Leren terreinrijden

Terreinrijden is 4x4 rijden met een grijns op je gezicht, en het zweet in je handen. Want die krachtige 4x4 aandrijving moet je wel weten te gebruiken. Weten en durven. Daarom leren we je eerst de Landrover te veroveren en naar jouw hand te zetten.

We beginnen de cursus met een korte instructie. Offroad rijden op zanderige of natte ondergrond en tegen hellingen op rijden is namelijk anders dan de dagelijkse rit naar het werk. Terreinrijden draait om techniek. Je leert hoeveel snelheid je nodig hebt om een steile heuvel te beklimmen en hoe je lage gearing kan gebruiken om extra kracht uit de terreinwagen te persen.

Off road rijden

Zodra je het off road rijden met de Landrover onder de knie hebt, mag je ons offroad parcours op. Daar komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Hoe een helling op en af te rijden
 • Hoe door/over greppels, water, modder en andere soort ondergronden gereden moet worden.
 • Zijdelings tegen helling oprijden.
 • Voor- en nadelen van sporen rijden, versporen
 • Anticiperen op verschillende soorten ondergronden.
 • Wanneer hoge- en lage gearing te gebruiken en wanneer difflock ingeschakeld kan worden.
 • Parcours uitzetten/lezen met Gids. Blind rijden op de Gids. Dit is nodig voor onoverzichtelijke- en moeilijke begaanbare parcoursen
 • Uitleg over voertuigtechniek en –eigenschappen
 • Uitleg over gereedschappen/benodigdheden en vooral veel tips:
  Krik / hijack, schep, sleeplint, waad diepte, bandendruk,  grondanker en veel meer.(3 uur durende cursus)


Mag ik een bijrijder meenemen?
Het is mogelijk om een 1 tot 2 bijrijders mee te nemen in de auto. I.v.m. de verzekering  berekenen wij daarvoor € 10,00 p.p Op de dag zelf geef je dit aan. (Vraag even de stand van zaken huidige corona regels)

De 4x4 cursus wordt gegeven in Almere bekijk via deze link de beschikbare datums

Terreinrijden cadeau

Een 2 uur durende terrein offroadcursus is ideaal om de fijne kneepjes te leren van het terreinrijden. Het is ook leuk om het 4x4 terreinrijden aan iemand cadeau te doen. De cadeaubon van VVC is 1 jaar geldig. Na betaling ontvang je deze cadeaubon meteen via de e-mail. Bestel hier de bon terreinrijden cadeau

Offroad rijden bij VVC

Wij organiseren al vanaf 1988 diverse off-road 4x4 cursussen. Als je nooit eerder terrein hebt gereden, of als je de basiskneepjes van het terreinrijden beter onder de knie wilt krijgen, dan is de 4x4 cursusdag van twee uur uitermate geschikt voor jou! Daarnaast hebben wij ook voor de gevorderde terreinspecialist een prachtige cursus terreinrijden.

Vervolgcursus 4x4 rijden

Op de 4x4 vervolgcursus terreinrijden gaan we nog een stapje verder, want hierin gaan we de op de basiscursus geleerde ervaringen op wat extremere omstandigheden oefenen. Ook ga je leren wat je moet doen wanneer de auto vast komt te zitten, deze dreigt om te rollen of hoe je diepe plassen kunt doorwaden.

Terreinrijden Nederland

We kunnen op verschillende plaatsen in Nederland deze 4x4 cursus geven, Almere is onze hoofdlocatie maar het is ook mogelijk in Gouda en Eindhoven

Locaties Nederland

 • Almere;: Meest uitgebreide mogelijk 2 en 3 uur durende cursussen. Zeer uitdagend terrein met meerdere parcoursen. Er wordt gereden in Landrover en Toyota Landcruiser
 • Gouda:1 uur durende cursus. 1 parcours hier leer je de grondbeginselen. Er wordt gereden in Suzuki Samurai
 • Eindhoven: 1 uur durende cursus. Bosparcours hier leer je de grondbeginselen.Er wordt gereden in Suzuki Samurai

Combineer het Off road rijden

Wil je naast deze cursus 4x4 rijden ook quadrijden of trial rijden met een motorfiets? Bekijk dan onze speciaal offroad uitjes. Zo kun je kiezen voor ons Motorspektakel arrangement, waarbij je naast terreinrijden ook gaat slippen, quad rijden en offroadrijden met een motorfiets. Ook is het mogelijk om offroad rijden te combineren met sportieve activiteiten ideaal voor een dagje uit of groepsuitje.

Bedrijfsuitje Off road rijden

Op zoek naar actieve uitjes ? Met het hele club offroad rijden?  Op het offroadterrein zijn genoeg 4x4 aangedreven Jeeps aanwezig om je hele bedrijf te voorzien van deze unieke ervaring. Zo is het zelfs mogelijk om een teambuilding opdracht te doen tijdens het 4x4 rijden. Dan maken het we het toch net iets uitdagender. Eén ding is zeker, het wordt een onvergetelijk bedrijfsuitje!

Terreinrijden Motorspektakel

Terreinrijden Motorspektakel

Peter Lazet (21-11-2020)

Ik ben een liefhebber van de Landrover en mede daarom heb ik gekozen voor dit bedrijf. De theorie was duidelijk en gelukkig niet te lang. Het meeste leer je gewoon tijdens het rijden. Naast dat ik veel vertrouwenvheb opgeedaan voor hopelijk onze reis volgend jaar was het ook een leuke dag om te beleven.

Donny (07-03-2020)

Deze offroad 4x4 terreincursus heb ik gevolgd voor mijn reis in Afrika. De tips kon ik goed gebruiken. Een leerzame cursus die ook nog eens leuk is om te doen.

Simon (22-02-2020)

Blubber, diepe sporen en zelfs heuvel wij hebben ons prima vermaakt tijdens het terreinrijden

Ton (09-02-2019)

Ik wilde het terreinrijden onder de knie krijgen omdat ik binnenkort een offroad vakantie heb geboekt. wat ik erg prositief vind van deze terreinrijcursus is de vele praktijk. geen lange theorie verhalen maar bij de auto krijg je uitleg en in onderling overleg worden bepaalde dingen geoefend.

Robin (04-02-2018)

Het was erg goed georganiseerd. Het personeel was erg vriendelijk waardoord de dag al een stuk leuker werd. Wij hebben een leuke dag gewoon met het terrein rijden. Het terrein rijden is echt een aanrader.

Ingrid (02-02-2018)

Het weer zal een beetje tegen maar toch hebben we een hele leuk dag gehad. We hebben een leuke middag gehad en dat kwam voornamelijk door het terrein rijden en de goede begeleiding daarbij.

Fiona (12-01-2018)

We hebben voor de 2de keer de activiteit terrein rijden gedaan en het blijft gewoon echt heel leuk. Het is gewoon een hele gave ervaring. Het team bij VVC Adventure is heel enthousiast en erg vriendelijk.

Olaf (06-01-2018)

We hebben echt een hele leuk dag gehad.
Iedereen was het met elkaar eens dat we echt een leuke dag hebben gehad met ons bedrijf. De begeleiders deden het super leuk, echt klasse daarvoor. Het terrein rijden was echt super leuk samen met de slipcursus. We hadden na de activiteiten nog een borrel bij geboekt en die was ook erg goed verzorgd. Het was eigenlijk dus echt een topdag dus bedankt voor de super leuke dag!

Charles (20-12-2017)

Dankjewel VVC Adventure!
We hebben een erg leuke dag gehad met ons bedrijfsuitje. We hebben veel leuke activiteiten gedaan waaronder terrein rijden. Het eten was erg goed en iedereen was erg klantvriendelijk.

Gerda (28-11-2017)

Wij vonden het in het begin erg spannend daarom hadden we er nog een activiteit bijgeboekt. En op de helft van de tijd gingen we wisselen.
Uiteindelijk bleek het heel erg mee te vallen hoe eng het was. Het bleek eigenlijk heel leuk te zijn. De instructeur hielp ons ook heel goed en hij was erg vriendelijk. Het was dus zeker een geslaagde dag.

K. van Soest (26-11-2017)

Geen woorden voor...
We hebben echt een geweldige dag gehad. Het terrein rijden was echt super leuk. Het parcours was erg leuk en uitdagend. Na het terrein rijden hadden we er nog een barbecue bij. De barbecue was erg goed verzorgd en lekker. Voor ons was het geen klein bedrijfsuitje meer. Het was gewoon een echt leuk evenement geworden. We willen graag nog een keer terug komen want het is zeker voor herhaling vatbaar.

Anja (05-10-2017)

VVC Adventure is echt super leuk!
Wij zijn 1 week geleden gaan terrein rijden bij VVC Adventure in Almere. Onder een goede begeleiding van Jeffrey en zijn collega\'s hebben we een super leuke dag gehad. Het rijden met de jeep was echt gaaf en hij kan dingen die ik nooit had gedacht. Na het terrein rijden hadden we nog een Barbecue en die was echt heel goed verzorgd, echt mijn complimenten daarvoor. VVC Adventure is echt een aanrader.

Niels en Monique (06-09-2017)

We vonden het in het begin best wel spannend. We wisten niet helemaal wat we konden verwachten. We hadden als begeleiding Jeffrey en die heeft het echt goed gedaan. Goeie en leuke uitleg. Eerst gaf die een goed voorbeeld en daardoor konden we het goed volgen.

Henry (26-08-2017)

Afgelopen Donderdag een super leuke dag gehad. We zijn gaan terrein rijden met ons bedrijf en het was echt heel gaaf. De organisatie was erg goed en de begeleiding was aardig en professioneel. Na het terrein rijden hadden we nog een heerlijke barbecue waar alles heel goed verzorgd was!

Dennis (24-08-2017)

We hebben echt een super leuke dag gehad bij VVC Adventure. We hadden meerdere activiteiten gedaan maar het terrein rijden was wel echt het hoogtepunt. We hadden echt een heel vriendelijk ontvangst en alles was erg goed verzorgd. We hebben echt kunnen genieten vandaag. Dankjewel daarvoor!

Colin (15-08-2017)

Wij waren met een groepje van 5 man en we hebben het zeker naar onze zin gehad. Onze instructeur was erg goed en hij deed het erg professioneel . We hebben alle parcours een beetje kunnen verkennen en daarna hebben we ook nog een groot stuk kunnen crossen. We kregen veel tips en we kregen ook veel uitdaging. Voordat we begonnen was het wel even spannend omdat we nog nooit in een jeep hadden gereden. Na de eerste keer aan het stuur ben je het wel gewend en daarna ging het steeds beter.

Magriet (11-07-2017)

We hebben een super leuke dag gehad vandaag. We hebben onder begeleiding van een super leuke instructeur leuk kunnen terrein rijden.
Het was echt een hele mooie ervaring en we hebben er echt van genoten. Dit was echt een van de leukste uitjes die ik heb gedaan. Bedankt VVC-Adventure

Mark (03-07-2017)

Was echt een super leuk uitje en het is zeker voor herhalingvatbaar!

Wiebe (12-06-2017)

Wij hebben echt een super leuke dag gehad en die is ook zeker voor herhaling vatbaar. Het terrein is echt heel goed voor het terrein rijden. Je hebt verschillende routes die allemaal verschillend zijn qua moeilijkheid dus dat was wel echt super leuk. Wij gaan zeker nog een keer terug komen want we vonden het geweldig om te doen.

Mike (30-05-2017)

Wij hebben als bedrijfsuitje het terrein rijden gedaan. We hebben echt een super leuke dag gehad waarbij we echt super veel hebben gelachen. We hadden er ook nog een lunch erbij genomen. De lunch was erg goed verzorgd en daar hebben we ook zeker niks op aan te merken. Wij komen sowieso nog een keer terug want het is zeker een aanrader.

Joke (14-04-2017)

Het was echt perfect gergeld.
We hebben echt een leuk en goed geregeld uitje gehad. Ons ontvangst was vriendelijk en de lunch die we erbij hadden was goed verzorgd. Het terrein rijden was echt leuk en de begeleiding die we erbij hadden was goed. Bedankt voor het leuke uitje!

Brian (05-04-2017)

Heel leuk personeel. We werden vriendelijk ontvangen. We hebben echt een super leuke dag gehad. Zeker een aanrader!

Alexander (07-03-2017)

Wij hadden een combinatie gedaan tussen het quad rijden en het terrein rijden. Maar het terrein rijden was wel echt leuker. We vonden het super leuk om te doen en hebben ook zeker een leuke middag gehad waarbij we zeker hebben genoten.

Judith (21-02-2017)

Beste VVC Adventure.
Heel erg bedankt voor het super leuke uitje. We hebben het er nog steeds over. Vooral het terrein rijden was echt spectaculair. Het was dus zeker een geslaagde dag en we komen nog is terug.

Kenneth (08-02-2017)

Ik heb hier mijn 50ste verjaardag gevierd en toen ben ik samen met vrienden en familie gaan Terrein rijden. Het was echt heel gaaf om te doen en ik kreeg van iedereen positieve reacties. Daarna hadden we nog met iedereen een barbecue die echt heel goed geregeld was. Bedankt VVC Adventure voor deze onvergetelijke dag!

Margo (31-01-2017)

Ik heb grenzen verlegd!
Ik heb op 20 november een Cursus terreinrijden gedaan bij VVC Adventure. Ik heb echt een super leuke dag gehad en ik heb dingen gedaan die ik nooit had verwacht te doen. De organisatie was erg goed en de begeleiding was erg professioneel.

Dave (15-07-2016)

Voor mijn verjaardag heb ik deze terreinrijcursus gekregen. terreinrijden heb ik namelijk altijd al een keer willen doen. Na een korte theorie uitleg de blubber in met de 4x4 aangedreven landrover. Een uitdagend offroad parcours dat had ik nier verwacht in Almere. Veel geleerd maar vooral ook een hele leuke dag gehad. Ik ga me opgeven voor de 4x4 cursus terreinrijden in belgie.

Irma (11-06-2016)

Een vakantiereis naar Afrika dus moeten wij het terreinrijden onder de knie krijgen. We hebben gekozen voor de 2 uur Offroad 4x4 cursus. Deze cursus hebben wij als heel prettig ervaren. Geen lange theorie maar meteen de 4x4 auto in. Tijdens het rijden wordt alles uitgelegd. De 4x4 cursus is speciaal gericht voor deze soort reizen. Dus veel uitleg over de problemen die je kan tegen komen. Een aanrader!

Frans (05-03-2016)

Het terreinrijden heb ik als cadeau ontvangen. Het boeken ging gemakkelijk en kreeg keurig netjes een bevestiging. Ook de cursus was tot in de puntjes verzorgd.

Thomans (02-01-2016)

4x4 rijden staat hoog op ons lijstje voor een vakantie. Maar eerst wilde we een 4x4 cursus boeken om te kijken of het wel echt zo leuk is. Deze cursus was erg leuk maar vooral leerzaam. Vele tips gekregen maar voordat we onze 4x4 reis gaan boeken koemen we een keer terug. Voor de 4x4 cirsus terreinrijden in Belgie

Jerry de Groen (11-02-2014)

Wat een geweldig uitje. Regelmatig viel er een plas water uit de lucht. Dat maakte het terreinrijden helemaal super. Lekker veel modder en spannende momenten om de heuvels te beklimmen. Alles was goed voor ons geregeld en de uitleg was helemaal top.

Joost van Meel (10-10-2013)

Een leuke dag vol adrenaline en een goede begeleiding. Je daagt jezelf de hele tijd uit om tot het uiterste te gaan. Een echte aanraden!

Deelnemers:

Deze cursus is te boeken voor 1 tot en met 4 deelnemers op vooraf vastgestelde data. Bij 2 deelnemers over meer kunnen we een datum in onderling overleg vaststellen.

Voertuigen:

Na de korte instructies, rijdt iedereen een keer met de instructeur een korte ronde. Nadat de cursisten het voertuig onder controle hebben. Wordt er per 2 deelnemers, 1 4x4 voertuig ingezet.

Mag ik een bijrijder meenemen?

Het is mogelijk om een bijrijder mee te nemen in de auto. I.v.m. de verzekering  berekenen wij daarvoor € 10,00. U kunt ons dan het beste even een e-mail sturen of even bellen met 036-5323580 als u geboekt heeft. Geef daarbij even de naam, datum en tijdstip op van de geboekte cursus. Dan kunnen wij rekening houden met het inzetten van voertuigen.

Kosten:
De 2 uur durende 4x4 Cursus Terreinrijden kost € 97,50,- inclusief btw per persoon.

Van ontvangst tot diner, met alle gewenste tussendoortjes, kunnen wij voor u verzorgen. Voor iedere optie geldt een verse bereiding door onze professionele keuken waar alle ingrediënten in voldoende mate aanwezig zijn.

Een overzicht van de verschillende mogelijkheden en prijzen vindt u op onze Horeca pagina

Beleef de Ultimate Barbeque Experience bij VVC

 

All inclusieve 3 gangen Ultimate Barbecue Experience

 • Soep van de dag
 • Pulled Pork
 • Spareribs de lekkerste van Nederland
 • Sate
 • Steaks
 • Hamburger
 • Kipdij uit de Rookoven
 • Tandori
 • Shaslicks
 • Diverse rauwkost salades
 • Patat - stokbrood - kruidenboter - warme en koude sauzen
 • IJs (Magnum , Cornetto's)

3 gangen BBQ Experience incl  5 consumptiebonnen p.p.  voor 41,50 incl, btw

€ 97,50 Incl. BTW
€ 89,45

Stel ons een vraag!