Handboogschieten: staat je vizier op scherp?

2 reviews 4 10
Schrijf zelf een review

Maak de indiaan in je los met handboogschieten! Focus, concentratie en kracht maken deze oeroude jachtsport tot een uitdagende activiteit. Onder begeleiding van een ervaren instructeur ga je de uitdaging aan met je collega’s, familie en vrienden. Wie van je vrienden of collega’s is de Robin Hood?

Hoe werkt het handboogschieten?

Voorafgaand en gedurende het handboogschieten vertelt de instructeur jullie alles over de technieken. Met behulp van een Recurve-boog, die ook worden gebruikt tijdens (inter)nationale wedstrijden, en professionele pijlen ga je proberen in de roos te schieten. Je staat stevig op de grond, de boog in je hand en je linkerschouder op het doel gericht. Je plaatst de pijl op de pees en trekt de pijl naar achteren. Dan trek je de boog omhoog en richt je op het doel. Zie je het doel door je vizier, dan laat je de pijl los. Lukt het jou om de roos te raken? Hoe dichter bij de roos, des te groter de kans dat jij wordt uitgeroepen tot Robin Hood van de afdeling.

Boogschieten als onderdeel van het bedrijfsuitje

Het handboogschieten is een uitstekende aanvulling als onderdeel van een bedrijfsuitje of groepsuitje. Bij het arrangement Wie is de Mol of Expeditie Robinson krijgt het handboogschieten zelfs een functie. Tijdens het schieten richt je op verschillende doelen. Door de doelen te raken, speel je met je team de juiste spullen bij elkaar om vervolgens een goed vlot te kunnen bouwen.

Oorsprong van het handboogschieten

Handboogschieten is een oorspronkelijke jachtsport, die tegenwoordig enkel nog op eigen terrein of in verenigingsverband mag worden beoefend. Handboogschieten is al sinds 1900 een Olympische discipline. Handboogschieten is een laagdrempelige sport voor zowel jong als oud.

Ontdek ook:

Het handboogschieten bieden wij enkel aan als onderdeel van een arrangement, waaronder bijvoorbeeld de volgende uitjes:

Reviews

Terresa (11-10-2013)

We hebben een leuke ochtend gehad. Voor herhaling vatbaar

(30-11--0001)

Alle arrangementen met Handboogschieten: staat je vizier op scherp?:

Groepsuitjes

Vrijgezellenfeest

Bedrijfsuitje

Workshops

Bedrijfsuitje

Vrijgezellenfeest

Bedrijfsuitje

Workshops

Bedrijfsuitje

Vrijgezellenfeest

Bedrijfsuitje