Segway rijden

3 reviews 8 10
Schrijf zelf een review

Stel je eens voor: binnen 10 jaar gaan we niet meer op de fiets of lopend naar werk, maar we gaan allemaal met de segway. Dit vervoersmiddel voor één persoon lijkt wel uit de toekomst te komen. Daarin wil VVC Adventure je graag alvast deze ervaring geven en daarom bieden wij het uitje “Segway rijden” aan.

Iedereen heeft waarschijnlijk weleens een Segway Personal Transporter gezien, als het niet in levende lijve is geweest, dan wel op televisie. Dit vervoersmiddel, een uniek elektrisch aangedreven vervoermiddel voor één persoon, is bezig met een opmars als onderdeel van de hedendaagse ontwikkelingen. Vooral in het buitenland kom je dit vervoersmiddel steeds vaker in het "wild" tegen.

Een ouderwetse grasmaaier

Zo op het eerste gezicht is het bijna zo’n ouderwetse hand grasmaaier. In werkelijkheid is het echter een eenpersoons vervoermiddel, waarmee je wel 20 kilometer per uur kunt halen. Daarnaast is de Segway heel compact en enorm wendbaar. Hij ziet er een beetje uit als een korte step waar je over dwars op staat. Bij het Segway rijden ga je voor- of achteruit door je evenwicht te verplaatsen.

De besturing van een segway

Alhoewel het een hele technische vooruitgang is, is het toch redelijk eenvoudig om op een segway te rijden. Rechtop staan is stilstaan, voorover hellen is gas geven en achteruit hellen is afremmen. Het is dus bijna net zo makkelijk als lopen. Wel even oefenen natuurlijk en niet vergeten de goede kant op te sturen!

Met een segway over ons terrein

Tijdens het groepsuitje “Segway rijden” rijden we met zijn allen een stuk over ons terrein en de minimumleeftijd voor deze activiteit is 16 jaar

Segway rijden is ook zeer leuk als groepsuitje, bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest.

Reviews

Henk ten Cate (01-06-2015)

Het is even oefenen maar als je het eenmaal onder de knie hebt ga je als een speer.

Danny Smit (12-07-2014)

Onze familiedag was mede door jullie een succes. Het Segway rijden samen met de slipcursus vond ik het leukste

Daniel van Heerden (11-05-2013)

Erg makkelijk in gebruik, maar toch wel even aan moeten wennen.