Klimmen / Abseilen

1 reviews 8 10
Schrijf zelf een review

Bij ons uitje klimmen en abseilen staat onze 8 meter hoge klimwand centraal. Durf jij helemaal tot de top te gaan? 8 meter is natuurlijk flink hoog. Vanzelfsprekend doen we niets dat onverantwoord is, maar... spannend is het wel! Spannend en heerlijk! Vooral als je met het abseilen sierlijk naar beneden zwiert.

Om de klimwand te bedwingen en de top te bereiken, heb je kracht en inzicht nodig. Daarom is het belangrijk dat je tijdens het klimmen en abseilen goed nadenkt over iedere stap en je lichaam goed in balans houdt. Zo is klimmen en abseilen niet alleen een leuk en spannend uitje, maar je moet er ook nog eens bij nadenken!

Klimmen: route naar de top

Bij het klimmen is er geen vaste route naar boven. De ideale route is voor iedereen anders en zal ook iedere keer anders zijn als je aan de muur begint. De route die jij tijdens het klimmen zal kiezen hangt af van jouw lengte, de grootte van de grepen, je evenwicht en je persoonlijke voorkeur. Je kunt de route dus helemaal zelf kiezen. Wil je niet meer hoger? Dan begint de weg naar beneden: het abseilen.

Abseilen: de beloning van het klimmen

Als je de top hebt bereikt of als je niet verder wilt klimmen is er een makkelijke weg naar beneden: abseilen. Je laat je rustig naar beneden zeilen. Naar boven komen is natuurlijk zwaar, naar beneden is de weg een stuk makkelijker. Het is dan ook op elke plek op de klimwand mogelijk om naar beneden te abseilen.

Reviews

Emilie (14-09-2013)

Erg leuke activiteit plus goede begeleiding.