Sumoworstelen Meerkamp

1 reviews 10 10
Schrijf zelf een review

In dit schuimrubberen pakkie verandert zelfs je meest slanke collega of vriend in een zwaarlijvige sumoworstelaar. Eén die jou met die dikke buik van de mat wil duwen. Maar jouw buik is sterker. Toch?

Iedereen heeft het weleens gezien: sumoworstelen. Als het niet op TV is geweest dan zal het in de gymzaal of bij spelende kinderen zijn geweest. Sumoworstelen is voor alle leeftijden. Zeker met een echt sumoworstel pak aan. Maak je dus klaar om in de ring te gaan staan met een hele, hele dikke buik en voel je een echte sumoworstelaar.

De sumoworstel groet

Nadat je het schuimrubberen sumoworstelaars pak hebt aangetrokken, begint het echte sumoworstelen. Bij het sumoworstelen is het erg belangrijk dat je beleeft bent en wederzijds respect hebt. Bij het betreden van de ring vindt de groet plaats. Jij en je collega sumoworstelaar verwelkomen elkaar in hurkzit, jullie kijken elkaar aan, wrijven de handpalmen en klappen één keer in jullie handen. Zo ben je helemaal voorbereid om te sumoworstelen!

Sumoworstelen - Het spel

Tijdens het sumoworstelen is het de bedoeling om de ander zo snel mogelijk van de mat af te duwen. Om het nog spannender te maken mag je je handen niet gebruiken; deze houd je keurig op je rug. Het enige waarmee je de ander mee van de mat kan duwen is je buik die in het pak zit. Daarnaast moet je natuurlijk keihard brullen om je tegenstander bang te maken en om jezelf kracht bij te zetten. Wie wint het potje sumo worstelen?

Sumo worstelen

Sumoworstelen is een traditionele Japanse worstelsport die meestal wordt beoefend door zeer zwaarlijvige mannen. Bij sumo worstelen gaat het om snelheid, kracht en techniek: de twee deelnemers proberen elkaar zo snel mogelijk buiten de wedstrijdring - met een doorsnee van 4,55 meter - te duwen, gooien of tillen. Een sumoworstelwedstrijd duurt vaak niet lang. Vaak is de wedstrijd binnen 30 seconden al beslist.

De spelregels van het sumo worstelen

Bij het sumo worstelen houd je je handen op je rug en probeer je je tegenstander onder luid gebrul met je buik van de mat te duwen. Je hebt de wedstrijd verloren als je een voet naast de mat zet of eindig je met beide voeten in de lucht.

Sumoworstelen tijdens groepsuitje

Een leuke activiteit voor een bedrijfsuitjevrijgezellenfeest. Sumo worstelen is te combineren met meerdere arrangementen.

Deze activiteit kan je doen als bedrijfsuitje strandteamuitje , groepsuitje of vrijgezellenfeest 

Reviews

Frans Admiraal (01-03-2014)

Super leuk het sumoworstelen! De grote en lompe pakken maken dit spel hilarisch. Probeer maar eens op te staan als je eenmaal ligt..