De skid car: innovatief en veilig de weg onveilig maken

25 Juni, 2014 11:11

Het klinkt een beetje gek, op een veilige manier de weg onveilig maken. Toch is dat precies wat de skid car doet. De skid car wordt al langere tijd als optie aangeboden bij de VVC slipcursussen. Als slipschool zijn wij de enige in Nederland die met een skid car op een normaal wegdek rijden. Kortom, de skid car betekent veel voor ons. Wij leggen u graag uit wat dit technische vernuft precies doet en waarom het zo goed werkt.

Wellicht heeft u ooit een slipcursus gevolgd waarbij de omstandigheden van de baan werden aangepast. Op een dergelijke baan worden verschillende “weertypen” nagebootst door de ondergrond nat te maken of juist erg glad. Op deze manier is het mogelijk om te ervaren hoe het is om daarbij in een slip te geraken. Met de skid car is de aanpassing van de ondergrond niet nodig. Een normaal stuk asfalt is voldoende.

De skid car is feitelijk een hydraulisch systeem met 4 extra wielen, welke aan de vering van de auto wordt bevestigd. Uw auto rijdt dus op 8 wielen op dat moment. Het hydraulische systeem kan de auto lichtelijk optillen waardoor de grip minder wordt. Dit wordt door de bijrijder vanuit de auto bestuurd.

Het is hierdoor mogelijk om vanuit de auto de voorste ‘skids’ (wieltjes van het hydraulische systeem) te programmeren voor onderstuur en de achterste skids voor overstuur. Daardoor kan de rijervaring in de auto worden aangepast van het rijden op een droge straat, tot het gevoel van een ijzige bergweg. Ook is het via deze wieltjes mogelijk om het te laten voelen alsof er veel gewicht in de achterbak ligt of alsof je in een pick-up truck rijdt. Al deze rijervaringen zijn te simuleren met één druk op de knop.

Wilt u eens kennis maken met het rijden met een skid car of wilt u meer informatie ? Kijk dan gerust op www.vvc-adventure.nl/slipcursus/slipcursus-skidcar of neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

< De grootste hindernisbaan van Nederland: de Sweep Away Lastminute Slipcursus acties >

 

Reacties

Er zijn nog geen opmerkingen