Hummer H2 in Almere

13 Juli, 2007 09:04

Het lijkt alsof Hummer zich de kritiek rond de ´grote en brandstofverslindende´ SUV´s aantrekt. De Amerikanen zijn namelijk aan het testen met een H2 op waterstof. 

De Hummer H2 Hydrogen is bedoeld als studiemodel. De auto moet vooral inzicht verschaffen over het tanken en opslaan van waterstof. De testresultaten worden gedeeld met het bureau van de gouverneur van Californië. In die staat liggen namelijk plannen voor een Hydrogen Highway Network, waarmee de ontwikkeling van voertuigen op waterstof een flinke vlucht moet krijgen. "Met de Hummer H2H krijgt Californië inzicht in de economische en de technische levensvatbaarheid van waterstof," aldus Arnold Schwarzenegger, gouverneur van Californië. De Hummer H2 is voorzien van de 6,0-liter V8 Vortec motor voorzien van een supercharger. Het enige wat er bij deze H2 uit de uitlaat van de Hummer Hydrogen komt, zijn waterdruppels. Hummer meldt uitdrukkelijk dat er geen productieplannen zijn voor de H2H. 
"Met deze auto tonen we aan dat er wordt nagedacht over langetermijn oplossingen voor energie- en milieuproblemen," aldus Susan Docherty, general manager van Hummer. "In dat kader komen we in 2005 met de kleinere H3 en heeft de H1 een dieselmotor gekregen die 15 procent zuiniger is dan de originele Hummer H1.

VVC-adventure. Voor een actief bedrijfsuitjeslipcursusfamiliefeestvrijgezellenfeest of teambuilding event met actie.

VVC-adventure ook voor individuele inschrijvingen Porsche-rijdenHummer-rijdenQuad-rijden en Terrein rijden.

< Slipcursus Rotterdam Bedrijfsuitje organiseren >