Bedrijfsuitje WKR

3 Maart, 2015 13:12

Organiseer je een bedrijfsuitje dan zijn de fiscale regels werkkostenregeling (WKR) van belang!

Nieuwe WKR regels voor bedrijfsuitjes

 Bij de werkkostenregeling kunnen werkgevers hun personeelsleden, tot het vastgestelde percentage van 1,2 % van de totale loonsom, onbelast van vergoedingen en verstrekkingen laten profiteren. Het gaat bijvoorbeeld om kerstpakketten, etentjes, een fiets, personeelsfeesten en het bedrijfsuitje. Bedrijven hoeven deze extra’s onder de werkkostenregeling niet meer per werknemer bij te houden. Dat mag in één berekening voor het hele bedrijf.

Komen deze kosten boven de 1,2 procent uit betaalt de werkgever 80 procent belasting over de vergoedingen. Uitgaand van een modaal salaris van 33.000,-- Euro per jaar valt bijna 400,-- vrij te besteden binnen de WKR. Met een gemiddelde prijs van een bedrijfsuitje van ca. 75,-- Euro is dit veelal geen probleem.


Tips bedrijfsuitje WKR

  • Combineer het bedrijfsuitje met een vergadering inclusief lunch en/of diner. Vraag om twee facturen, voor het vergaderdeel en het uitjesdeel.
  • WKR onbelast zijn bedrijfsuitjes die volledig op de werkplek plaatsvinden. Denk dan eens aan het arrangement Ik hou van Holland
  • Uitjes die als teamtraining kunnen worden bezien vallen ook buiten de WKR. Let wel, gezellig met je collega's gaan koken en dit boeken als training zal de belastingdienst niet accepteren. Verbetering van kennis en vaardigheden voor het werk zijn van belang alsmede dat training onder werktijd plaatsvindt. Denk aan zaken als teamrollen en coaching. De kosten voor een dergelijk uitje liggen meestal wel hoger.
  • Combineer je uitje met een andere component uit de WKR, bijvoorbeeld het kerstpakket. In plaats van een kerstpakket kun je ook bijvoorbeeld een ski-uitje aanbieden aan het eind van het jaar. Twee in één.
  • Richt een personeelsvereniging op via de notaris, stel een bestuur op en laat zowel bedrijf als medewerkers een gelijkelijk aandeel hierin storten. De bijdrage door de werkgever aan de personeelsvereniging behoort tot het loon en is dus belast. De kosten van uitjes betaald uit de verenigingskas vallen buiten de WKR.

Rijvaardigheid training

Rijvaardigheid training valt niet onder de noemen bedrijfsuitje. Boek eens een slipcursus niet alleen leuk maar ook nuttig!

Voor meer informatie raadpleeg accountant of Belastingdienst Bron www. bedrijfsuitje.nl

Geen werkkostenregeling betalen?

Richt een personeelsvereniging op.. Een pv is een eigen instantie die met een bijdrage van de personeelsleden en eventueel een bijdrage van het bedrijf zorgt voor activiteiten, waaronder het bedrijfsuitje. Zelfs de online notaris blijkt in te haken op deze oplossing.

doehetzelfnotaris.nl

< Ideeën en inspiratie voor een vrijgezellenfeest SweepAway met regen >