Autorijles Almere Coronavirus Proof

26 Mei, 2020 09:59

Zeker tijdens je eerste autorijles moet er wel eens ingegrepen worden (denk aan een stuur ingreep)  (of hulp bij het schakelen) door de auto rij instructeur.  En dat is nu net wat je tijdens het Coronavirus moet voorkomen.


Veilig op Weg B.V.

De rijlessen worden verzorgt door rijschool VVC-Sabrina een dochteronderneming van Veilig op Weg B.V.

Autorijles Corona virus Proof

Onze lesauto is uitgerust met een scherm tussen jouw en de auto rij-instructeur. Op de openbare weg is dat verboden maar op het verkeersoefenterrein mag dit wel. Uiteraard kan de instructeur ingrijpen.(het scherm kan bewegen) maar in de praktijk gebeurd dit nooit omdat de rijles op het verkeersoefenterrein een logische opbouw heeft.

Stap voor stap leren autorijden

Geen druk verkeer , geen haast , geen stress. Op een verkeersoefenterrein leer je sneller de bediening van de auto onder controle te krijgen.

Ben ik verplicht na de lessen op het verkeersoefenterrein bij jullie door te gaan?

Nee!. Vanwege het coronavirus en de 1,5 meter maatregel kiezen veel cursisten uit heel Nederland voor de Corona proof rijles op het verkeersoefenterrein. Aan het einde van de lesdag krijg je een  instructiekaart mee. Daar kan je rij-instructeur die je op de openbare weg les geeft precies zien wat je wel en niet kan. Zo kan hij de vervolglessen perfect daarop laten aansluiten.

Voorafgaand van de rijles:

 • Is er iemand ziek in jouw huishouden, meld je rijles af!
 • Ben je zelf ziek, meld je rijles af!
 • Afmelding mag in geval van COVID19 kosteloos ook binnen 24 uur.
 • Controle vragen aan kandidaat:
  1. Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose COVID19 gehad?
  2. Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts/ hoesten/ verkoudheid/ kortademigheid of benauwdheidsklachten?
  3. Alle vragen met “nee” beantwoord, dan mag de rijles starten.
 • Was voorafgaand de rijles goed je handen met zeep, min. 20 seconden.
 • Droog je handen bij voorkeur met een papieren doekje
 • Vermijd het openbaar vervoer.
 • Houd je aan de 1.5m afstand buiten de lesauto of bij motorrijlessen.
 • Contactoppervlakken en aanraakpunten van de lesauto en motor ( als deurhendels, stuur, versnellingspook, handrem, spiegels, hoofdsteun, sluiting veiligheidsgordel, stoelknoppen, touchscreen etc.) worden na ieder leerling gedesinfecteerd.

Tijdens de rijles

 • Schud geen handen
 • Leerling en instructeur ontsmetten de handen voor aanvang van de les.
 • Mondkapje en/ of handschoen gebruik is op vrijwillige basis. En mag je zelf meenemen.
 • Er wordt privé lessen gegeven. Er zit geen ander kandidaat bij jou in de lesauto of achterop de motor.
 • Helaas moeten wij hierdoor een aanpassing doen in de huidige autorijlessen. De lessen duren per heden 90 minuten (1 blokuur). De prijs blijft ongewijzigd.
 • Betaal per les gepast of via een tikkie. Betaal je liever je pakket in eens of in termijnen, dan kan je dit overmaken naar de rijschool. Ook als je het examen/toets wenst te voldoen, kan dit per bank overgemaakt worden aan de rijschool.
 • Verzamel de schoonmaakdoeken, die tijdens jouw rijles zijn gebruikt, in een afsluitbare afvalzakje en gooi het weg in een afvalbak.

 

Over corona en COVID-19 is veel te doen en te zeggen, zeker nu de eerste ziektegevallen in Nederland een feit zijn. Het CBR kondigde bijvoorbeeld al preventieve maatregelen aan. Iedereen wordt gevraagd om voor een examen de handen te wassen en alle fysieke contact wordt vermeden. Op onder meer facebook en whatsapp bespreken rijinstructeurs wat zij zelf aan preventieve maatregelen kunnen nemen of al nemen, zoals leerlingen vragen om voor de les de handen te wassen, voor het instappen desinfecterende gel aanbieden en het stuur en dashboard nog maar eens extra schoonmaken.

Branchevereniging Bovag zette op een rijtje wat je als ondernemer kunt doen en hoe je de economische schade kunt beperken als jijzelf of een medewerker ziek wordt. Feiten en fabels worden ook besproken door de Kamer van Koophandel, werkgeversorganisatie VNO-NCW en natuurlijk het RIVM. RijschoolPro zet de vragen en antwoorden op een rijtje die voor de rijschoolhouder van belang zijn.

Preventie

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn: was je handen, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes. Die maatregelen gelden overigens voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken.

Poetsen

Ook belangrijk: maak regelmatig schoon. Besteed bij het schoonmaken extra aandacht aan oppervlakken en voorwerpen die door veel verschillende mensen worden aangeraakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het stuur, de versnellingspook, het dashboard en de stoel. In de rijschool moet je denken aan de balie, deurklinken, tafels en stoelen, koffiekopjes, borden en bestek, zeepdispensers, telefoons en toetsenborden.

Informeren

Als werkgever ben je verplicht ervoor te zorgen dat werknemers veilig en gezond kunnen werken, over alle maatregelen moet je je mensen dus informeren. Op dit moment is er nog geen reden voor speciale maatregelen op de werkvloer, aldus de werkgeversorganisaties. Wel wordt geadviseerd om te zorgen voor voldoende handzeep, desinfecterende gel en tissues op de werkplek en in toiletten. Overweeg ook om ‘groeten zonder aanraking’ in te voeren op het werk, daarmee wordt direct contact vermeden.

< Linkpagina 1,5 meter maatregel >