4x4 cursus terreinrijden: de perfecte voorbereiding op een avontuurlijke vakantie

19 November, 2015 12:49

Een goede voorbereiding op een avontuurlijke offroad vakantie in een land zoals Marokko, Polen of IJsland is essentieel, aangezien je daar waarschijnlijk voor bepaalde hindernissen komt te staan. Weet je op dit moment bijvoorbeeld niet hoe je een 4x4 auto aan de praat krijgt en die gemakkelijk over diverse obstakels heen loost? Dan moet je, voordat je het vliegtuig instapt, absoluut de 4x4 terreinrijden cursus van VVC-Adventure gevolgd hebben.

Wat leer je tijdens de cursus?

De cursus begint met een uitgebreide theoretische instructie, aangezien offroad rijden heel wat anders is dan een normaal autoritje. Het rijden over een zanderige, natte en hobbelige ondergrond vraagt heel wat techniek en dat doe je dan ook niet met twee vingers in je neus. Nadat je alle nodige kennis hebt opgedaan, wordt deze in de praktijk toegepast en scheur je in een 4x4 Landrover Defender over het parcours.

Terreinrijden 4x4 Ijsland vulkaanTerreinrijden 4x4 Ijsland

 Op het parcours zal het bijvoorbeeld pas echt duidelijk worden met welke snelheid je een steile berg op moet rijden en hoe je extra kracht, middels de gearing, uit de wagen kunt halen. Ook het rijden op sporen en het anticiperen op het type ondergrond speelt een grote rol tijdens de cursus. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de meest voorkomende situaties, zodat jij precies weet hoe jij deze kan voorkomen of hier op de juiste wijze mee om kunt gaan. Kortgezegd heb je na de cursus alle basiskneepjes van het offroad rijden perfect onder de knie.

Terreinrijden Ijsland watervalTerreinrijden Ijsland Landschap

De ervaring van een 4x4 cursus deelnemer

Chris en Peter volgden enkele weken voor hun reis naar IJsland de 4x4 cursus van VVC-Adventure. Na hun bijzondere trip lieten zij weten dat ze ontzettend veel aan de cursus gehad hebben en met name aan het seinen en het op de ‘hoge’ kant rijden.

We zijn een aantal keer vulkaanzand tegengekomen: zo diep dat ik blij was dat ik precies wist hoe ik hier mee om moest gaan”, aldus Chris na de avontuurlijke reis. Peter voegt daar aan toe: “Ook hebben we verschillende rivieren over moeten steken. Dat was best spannend: we voelden de achterkant van de auto wegglijden, maar we wisten dat de voorkant stevig stond en deze de kracht had om ons vooruit te trekken.

Of je nu een avontuurlijke vakantie geboekt hebt, of gewoon meer wilt leren over het rijden in een 4x4 aangedreven auto, VVC adventure helpt je op weg.

Terreinrijden 4x4 Ijsland weg

Terreinrijden 4x4 Ijsland naast berg

Terreinrijden 4x4 Ijsland auto's

< Slipgevaar voorkomen: zo doe je dat! Het geven van een uniek verjaardagscadeau >