Wat is een escape room? concept

Ondanks de enorme populariteit vragen nog steeds veel mensen zich af wat een escape room precies is. Het concept van een escape room is simpel: samen met een groep ontsnappen met behulp van aanwijzingen en puzzels. Vaak krijg je hiervoor een uur de tijd. Belangrijk is om tijdens het spel goed samen te werken, zodat jullie jezelf binnen de tijd weten te bevrijden. Een escape room is vrijwel altijd ingericht volgens een vast thema, waardoor er altijd wel een kamer is die past bij jullie groep. Bij VVC heb je de keuze uit veel verschillende thema's geschikt voor grote groepen op locatie! Ontdek de mogelijkheden.

Wat maakt een escape room zo leuk?

De tikkende klok, de uitdagende puzzels, de spannende aanwijzingen, de opzwepende muziek: de adrenaline stijgt! Een escape room laat je even helemaal opgaan in een andere wereld. Je vergeet alles om je heen, want alleen ontsnappen is nu van cruciaal belang. Daarnaast leer je elkaar tijdens een escape room vaak op een hele andere manier kennen. Ontdek het rekenwonder, de angsthaas, de leider en de puzzelkoning in jullie groep.

Spannende thema’s escape room

Iedere escape room kent een eigen thema. Zo ga je volledig op in het verhaal en voelt die opgesloten deur toch wel heel echt aan. Je hebt de keuze uit diverse thema’s:

  • Horror
  • Misdaad
  • Wetenschap
  • Detective
  • Natuurrampen

Dankzij de verschillende thema’s is er altijd wel een escape room die past bij jullie groepssamenstelling en wensen. Gaan jullie ontsnappen uit een brandende gevangenis, een ingestort kantoorpand of kiezen jullie toch voor dat ene ziekenhuis waar vreemde dingen gebeuren? Aan jullie de keus!

Hoe is een escape room ontstaan?

De eerste escape room in Nederland ging open in 2013. Inmiddels vind je escape rooms door heel Nederland. Op de computer kennen we de escape games al veel langer. Gamers gingen online de strijd aan om door middel van puzzels zichzelf te bevrijden. De volgende logische stap was dan ook het ontwerpen van real-life ontsnapkamers. De grote uitdaging, het concurrentievermogen, het oplossen van problemen en het verbinden van aanwijzingen hebben bijgedragen tot de grote populariteit van deze activiteit.

Veelgestelde vragen over een escape room

Kan je ontsnappen uit een escape room met een grote groep?

Speciaal voor grote groepen zijn er XXL-escape rooms. Zo ervaar je ook samen met je voetbalteam, vriendengroep of collega’s de spanning van een escape room. Boek een XXL-escape room in Amsterdam, Hoofddorp of Harderwijk.

Kan een escape room ook gespeeld worden op locatie?

Een escape room is ook zeer geschikt als activiteit op een eigen gewenste locatie. Met een spannend thema gaan jullie in verschillende groepen in dezelfde ruimte de uitdaging aan om op tijd te ontspannen! We kunnen iedere ruimte omtoveren: van een kantoor, garage en woonkamer tot een voetbalveld. Zo genieten jullie van een toffe escape room op locatie.

Is een escape room geschikt als bedrijfsuitje of teamuitje?

Een escape room als bedrijfsuitje of teamuitje is hartstikke leuk! Juist omdat iedereen ergens anders goed in is. Zo kan de een goed zoeken, heeft de ander veel fysieke kracht, is de ander sterk in woorden of cijfers en herkent weer een ander snel patronen. Boek de XXL EscapeRoom als bedrijfsuitje of teamuitje!

Wat is de perfecte groepssamenstelling voor een escape room?

Een escape room is altijd ingericht voor een maximaal aantal personen. Om het ontsnappen uitdagend te houden, worden het aantal verwijzingen en puzzels afgestemd op de groepssamenstelling. Let bij het boeken goed op dat je een escape roomt boekt voor het juiste aantal personen. Waar de meeste escape rooms vaak geschikt zijn voor maximaal 6 tot 8 personen, heeft VVC XXL-escape rooms speciale voor grote groepen.

Wat kost een escape room?

De kosten van een escape room lopen erg uiteen. Iedere escape room kent zijn eigen verhaal en moeilijkheidsgraad en is geschikt voor een maximaal aantal personen. Bij VVC Adventure boek je al een escape room vanaf € 14,15 per persoon.

Een uitdagende escape room boeken bij VVC Adventure

Zin in een spannend avontuur met je vrienden of een uitdagend teamuitje of vrijgezellenfeest? Bereid jullie goed voor en reserveer direct een unieke escape room bij VVC Adventure. Neem voor vragen gerust contact met ons op.

Escape room reserveren Bel:036-53 235 80