4x4 Cursus Terreinrijden 2 uur

Een leuke dag vol adrenaline en een goede begeleiding.”

Heb je altijd al met een terreinwagen door ruig terrein willen rijden, steile hellingen willen beklimmen en door modderpoelen scheuren? Dan is de cursus terreinrijden van VVC Adventure de ideale keuze. Achter het stuur van onze Landrover Defender 4x4 leer je in 2 uur tijd deze machtige machines besturen door onze ruige parcours.

De uitjes terreinrijden zijn te boeken voor 1 tot 4 deelnemers op vooraf vastgestelde data. Bij meer deelnemers kunnen we een datum in onderling overleg afspreken, neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Leren terreinrijden

Terreinrijden is rijden met een grijns op je gezicht, en het zweet in je handen. Want die krachtige 4x4 aandrijving moet je wel weten te gebruiken. Weten en durven. Daarom leren we je eerst de Landrover te veroveren en naar jouw hand te zetten.

We beginnen de cursus met een instructie. Off road rijden op zanderige of natte ondergrond en tegen hellingen is namelijk anders dan de dagelijkse rit naar het werk. Terreinrijden draait om techniek. Je leert hoeveel snelheid je nodig hebt om een steile heuvel te beklimmen en hoe je lage gearing kan gebruiken om extra kracht uit de terreinwagen te persen.

Zodra je het terreinrijden met de Landrover onder de knie hebt, mag je ons parcours op. Daar komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Hoe een helling op en af te rijden
 • Hoe door/over greppels, obstakels (brug/wip), water, modder en andere soort ondergronden gereden moet worden.
 • Zijdelings tegen helling oprijden.
 • Voor- en nadelen van sporen rijden, versporen
 • Anticiperen op verschillende soorten ondergronden.
 • Wanneer hoge- en lage gearing te gebruiken en wanneer difflock ingeschakeld kan worden.
 • Parours uitzetten/lezen met Gids. Blind rijden op de Gids. Dit is nodig voor onoverzichtelijke- en moeilijke begaanbare parcoursen
 • Uitleg over voertuigtechniek en –eigenschappen
 • Uitleg over gereedschappen/benodigdheden en vooral veel tips:
  Krik/hijack, schep, sleeplint, waaddiepte, bandendruk,  grondanker en veel meer.

 
Mag ik een bijrijder meenemen?
Het is mogelijk om een bijrijder mee te nemen in de auto. I.v.m. de verzekering  berekenen wij daarvoor € 10,00.

De cursus wordt gegeven in Almere bekijk via deze link de beschikbare datums

Voorbereiding op je eigen cursus terreinrijden 4x4

Ben je van plan om tijdens je vakantie zelf erop uit te trekken met een 4x4 terreinwagen of camper? Dan raden we aan eerst deze cursus terreinrijden 4x4 te volgen voordat je naar afgelegen gebieden afreist. Tijdens de basiscursus komen de meest voorkomende problemen aan bod. De groep bestaat uit maximaal 4 deelnemers en om de beurt wordt er geoefend achter het stuur.

Verslag cursus terreinrijden

Lees de avonturen van 2 cursisten tijdens hun 4x4 offroad reis in IJsland

Lees meer »

Terreinrijden cadeau

Een 2 uur durende terrein offroadcursus is ideaal om de fijne kneepjes te leren van het terreinrijden. Het is ook leuk om het 4x4 terreinrijden aan iemand cadeau te doen. De cadeaubon van VVC is 1 jaar geldig. Na betaling ontvang je deze cadeaubon meteen via de e-mail. Bestel hier de bon terreinrijden cadeau

Offroad rijden bij VVC

Wij organiseren al vanaf 1988 diverse off-road 4x4 cursussen. Als je nooit eerder terrein hebt gereden, of als je de basiskneepjes van het terreinrijden beter onder de knie wilt krijgen, dan is de 4x4 cursusdag van twee uur uitermate geschikt voor jou! Daarnaast hebben wij ook voor de gevorderde terreinspecialist een prachtige cursus terreinrijden.

Vervolgcursus 4x4 rijden

Op de 4x4 vervolgcursus terreinrijden gaan we nog een stapje verder, want hierin gaan we de op de basiscursus geleerde ervaringen op wat extremere omstandigheden oefenen. Ook ga je leren wat je moet doen wanneer de auto vast komt te zitten, deze dreigt om te rollen of hoe je diepe plassen kunt doorwaden.

Onderdelen

Terreinrijden Motorspektakel

Terreinrijden Motorspektakel

Reviews

Donny (27-08-2016)

Deze offroad 4x4 terreincursus heb ik gevolgd voor mijn reis in Afrika. De tips kon ik goed gebruiken. Een leerzame cursus die ook nog eens leuk is om te doen.

Simon (19-08-2016)

Blubber, diepe sporen en zelfs heuvel wij hebben ons prima vermaakt tijdens het terreinrijden

Ton (13-08-2016)

Ik wilde het terreinrijden onder de knie krijgen omdat ik binnenkort een offroad vakantie heb geboekt. wat ik erg prositief vind van deze terreinrijcursus is de vele praktijk. geen lange theorie verhalen maar bij de auto krijg je uitleg en in onderling overleg worden bepaalde dingen geoefend.

Dave (15-07-2016)

Voor mijn verjaardag heb ik deze terreinrijcursus gekregen. terreinrijden heb ik namelijk altijd al een keer willen doen. Na een korte theorie uitleg de blubber in met de 4x4 aangedreven landrover. Een uitdagend offroad parcours dat had ik nier verwacht in Almere. Veel geleerd maar vooral ook een hele leuke dag gehad. Ik ga me opgeven voor de 4x4 cursus terreinrijden in belgie.

Irma (11-06-2016)

Een vakantiereis naar Afrika dus moeten wij het terreinrijden onder de knie krijgen. We hebben gekozen voor de 2 uur Offroad 4x4 cursus. Deze cursus hebben wij als heel prettig ervaren. Geen lange theorie maar meteen de 4x4 auto in. Tijdens het rijden wordt alles uitgelegd. De 4x4 cursus is speciaal gericht voor deze soort reizen. Dus veel uitleg over de problemen die je kan tegen komen. Een aanrader!

Frans (05-03-2016)

Het terreinrijden heb ik als cadeau ontvangen. Het boeken ging gemakkelijk en kreeg keurig netjes een bevestiging. Ook de cursus was tot in de puntjes verzorgd.

Thomans (02-01-2016)

4x4 rijden staat hoog op ons lijstje voor een vakantie. Maar eerst wilde we een 4x4 cursus boeken om te kijken of het wel echt zo leuk is. Deze cursus was erg leuk maar vooral leerzaam. Vele tips gekregen maar voordat we onze 4x4 reis gaan boeken koemen we een keer terug. Voor de 4x4 cirsus terreinrijden in Belgie

Jerry de Groen (11-02-2014)

Wat een geweldig uitje. Regelmatig viel er een plas water uit de lucht. Dat maakte het terreinrijden helemaal super. Lekker veel modder en spannende momenten om de heuvels te beklimmen. Alles was goed voor ons geregeld en de uitleg was helemaal top.

Joost van Meel (10-10-2013)

Een leuke dag vol adrenaline en een goede begeleiding. Je daagt jezelf de hele tijd uit om tot het uiterste te gaan. Een echte aanraden!

Prijslijst

Deelnemers:

Deze cursus is te boeken voor 1 tot en met 4 deelnemers op vooraf vastgestelde data. Bij 2 deelnemers over meer kunnen we een datum in onderling overleg vaststellen.

Voertuigen:

Na de korte instructies, rijdt iedereen een keer met de instructeur een korte ronde. Nadat de cursisten het voertuig onder controle hebben. Wordt er per 2 deelnemers, 1 4x4 voertuig ingezet.

Mag ik een bijrijder meenemen?

Het is mogelijk om een bijrijder mee te nemen in de auto. I.v.m. de verzekering  berekenen wij daarvoor € 10,00. U kunt ons dan het beste even een e-mail sturen of even bellen met 036-5323580 als u geboekt heeft. Geef daarbij even de naam, datum en tijdstip op van de geboekte cursus. Dan kunnen wij rekening houden met het inzetten van voertuigen.

Kosten:
De 2 uur durende 4x4 Cursus Terreinrijden kost € 79,- inclusief btw per persoon.

Foto's

€ 79,00 Incl. BTW
€ 74,53 Excl. BTW