Wat is een leuk bedrijfsuitje?

24 November, 2021 16:31

Wat is een leuk bedrijfsuitje?

Collega’s kunnen verschillende ideeën hebben over wat een leuk bedrijfsuitje is. Maar de motivatie is meestal hetzelfde, samenkomen en contact maken. Een ontmoeting buiten de werkvloer om elkaar beter te leren kennen.

Leuke activiteiten die geschikt zijn voor iedereen zoals o.a. een barbecue workshop, wie is de mol?, escaperoom en andere activiteiten die komisch en gezellig zijn. Omdat de activiteiten ook in het Engels gegeven kunnen worden zijn de internationale collega’s niet uitgesloten.

Waar de keuze ook op valt, de nadruk ligt op samen doen, samen lachen, samen creatief zijn, samen problemen oplossen, maar vooral samen genieten.

Een ontspannen sfeer of juist sensatie?

Naast dat samen eten en gezelligheid mensen bij elkaar brengt kan een avontuur mensen met elkaar verbinden.

Quad rijden, 4x4 rijden en een slipcursus o.a. zijn activiteiten die heel spannend kunnen zijn en waar iemand nog heel lang goede herinneringen aan kan houden. Zo ook met de collega’s met wie samen dit avontuur is beleefd.

Gaan we voor een ontspannen sfeer, stappen we uit de comfortzone, of doen we het allebei?

Een vaste prik of steeds iets anders?

Soms vallen dingen zo goed in de smaak dat iedereen het voor herhaling vatbaar vindt. Dan is het eenvoudig om hetzelfde weer te doen. Toch is vernieuwing niet onbelangrijk.

De stap om iets te ondernemen wat je nog nooit gedaan hebt word kleiner als je je collega’s naast je hebt staan. Dan doe je misschien dingen die je uit jezelf nooit zou doen maar dankzij een collega toch eens hebt kunnen ervaren.

Dat is kenmerkend voor een leuk bedrijfsuitje. Iets waar de collega’s nog over napraten en thuis of ergens anders graag over vertellen.

Inspelen op de verwachting

Het kan leuk zijn om een bedrijfsuitje te organiseren en de collega’s van tevoren niet te vertellen wat er gaat gebeuren. Hoewel het spannende uitje dan geheim blijft is de voorbereiding wel nodig.

Als je bijvoorbeeld een outdoor activiteit kiest wil je wel dat iedereen daarop gekleed is en dat er niet iemand in een net pak of mooie jurk komt.

Denk ook even na of de gekozen activiteit(en) geschikt zijn voor iedereen en bij twijfel kun je altijd even vragen stellen zonder te verklappen wat het geplande uitje is.

Zo heb je bij het 4x4 rijden of een slipcursus een rijbewijs nodig. Als niet iedereen een rijbewijs heeft is quad rijden of minimotor een leuk alternatief.

Met wie gaan we?

Motorische onderdelen zijn niet voor iedereen, welke collega’s neem je mee? Misschien is een klimmuur leuker, boogschieten of een Sweep Away uitje.

Of misschien iets wat niet fysiek is zoals gezelschap spellen, een maffe scootmobiel estafette of gezellig borrelen.

Door te weten voor wie we het organiseren kan de keuze beperkt worden tot iets wat geschikt is voor iedereen.

Waarom een leuk bedrijfsuitje?

U heeft vast wel een idee waarom u een bedrijfsuitje organiseert maar als u dat nog niet precies weet kunt u er even over nadenken. Zo kunt u de collega’s vertellen wat de gelegenheid is en waarom ze worden uitgenodigd om mee te gaan.

Gaan er collega’s weg of komen er juist bij? Heeft u een belangrijke mededeling, een vergadering of is het gewoon voor de fun. Het in kaart brengen van de motivatie helpt bij het maken van de juiste keuze.

De dag afspreken

Wanneer iedereen gevraagd is welke dag ze zouden kunnen kan er een datum geprikt worden. Doe dit ruim van te voren om rekening te houden met eventuele reserveringen, chauffeurs en afspraken met het event bureau.

Het leukste is natuurlijk om er samen op uit te gaan maar als een collega dichtbij plaats van bestemming woont is het logischer om op de plek zelf af te spreken.

Hou rekening met een eventuele inloop tijd en dat collega’s bij aanvang nog even met elkaar in gesprek gaan. Zo voorkom je dat je heel abrupt al bent begonnen terwijl sommigen nog maar net zijn gearriveerd.

Vraag ook even aan het event bureau wat de mogelijkheden zijn. Een lunch of gewoon een kopje koffie is een goede start.

De uitnodiging

Het uitje is gekozen, de boekingen zijn in orde en de datum staat vast. Nu kan er een algemene notitie gemaakt worden maar veel leuker zou zijn om iedereen persoonlijk uit te nodigen.

Je kunt hierin zo creatief zijn als je zelf wilt maar het is een goede kans om iedereen nog even te spreken. Vertel waarom u graag wilt dat ze meegaan. Zo voelen ze zich gewaardeerd en heeft u nog even de kans om iedereen te enthousiasmeren.

Vrijgezellenfeest georganiseerd door vrienden >