Wat is een leuk bedrijfsuitje?

24 November, 2021 16:31

Alhoewel iedereen een andere activiteit leuk vindt, heeft elk bedrijfsuitje hetzelfde doel: Samenkomen en contact leggen. Een bedrijfsuitje is de perfecte gelegenheid om buiten de werkvloer om elkaar beter te leren kennen. Veel activiteiten worden leuker des te meer deelnemers meedoen. Leuke activiteiten die geschikt zijn voor iedereen zijn bijvoorbeeld:

  • Een BBQ workshop
  • Wie is de mol?
  • Escape room

Omdat de activiteiten ook in het Engels gegeven kunnen worden zijn de internationale collega’s niet uitgesloten.

Ontspanning of sensatie?

Hoewel ontspanning de mensen bij elkaar brengt, kan sensatie dit ook. Gooi bijvoorbeeld een competitief aspect in de mix en zie de gezelligheid bloeien. Spannende activiteiten zoals quad rijden, 4x4 rijden of een slipcursus zijn erg sensationeel en zeer geschikt als bedrijfsuitje. Deze workshops en activiteiten creëren gegarandeerd goede herinneringen en verbetert de werksfeer voor de toekomst. De keuze ligt bij jullie, ga je voor een ontspannen sfeer, stap je uit de comfortzone, of doe je het allebei?

Niet uitgespeeld?

Het kan natuurlijk zijn dat het bedrijfsuitje zo goed uitpakt, dat iedereen het voor herhaling vatbaar vindt. Het is eenvoudig om hetzelfde weer te doen. Toch is vernieuwing niet onbelangrijk. De stap om iets nieuws en onbekends te ondernemen wordt kleiner naarmate je meer collega’s naast je hebt staan. Dan ga je sneller dingen doen die je uit jezelf nooit zou doen. Hoe gaaf zou het zijn om met jouw collega’s te bungeejumpen? Het is super goed voor de teambuilding binnen het bedrijf om dit soort obstakels samen te water te gaan. Wat kenmerkend is voor onze leuke bedrijfsuitjes is dat deelnemers nog lang napraten over hun beleving.

Inspelen op de verwachting

Het kan leuk zijn om een bedrijfsuitje te organiseren en de collega’s van tevoren niet te vertellen wat er gaat gebeuren. Hoewel het spannende uitje dan geheim blijft is de voorbereiding wel nodig. Als je bijvoorbeeld een outdoor activiteit kiest wil je wel dat iedereen daarop gekleed is en dat er niet iemand in een net pak of mooie jurk komt.

Denk ook even na of de gekozen activiteit(en) geschikt zijn voor iedereen en bij twijfel kun je altijd even vragen stellen zonder te verklappen wat het geplande uitje is. Zo heb je bij het 4x4 rijden of een slipcursus een rijbewijs nodig. Als niet iedereen een rijbewijs heeft is quadrijden of minimotor een leuk alternatief.

Wie doet er mee?

Motorische onderdelen zijn niet voor iedereen, welke collega’s neem je mee? Misschien is een klimmuur of boogschieten leuker. Een SweepAway uitje kan ook niet mis.

De veiligste optie is om een BBQ of kookworkshop te boeken. Liefde gaat door de maag, ook voor jouw collega’s. Leer gezellig grillen en de steenoven te opereren. Maar gezelschapsspellen, scootmobiel estafette of simpel borrelen is altijd goed.

Door te weten voor wie we het organiseren kan de keuze beperkt worden tot iets wat geschikt is voor iedereen. Laat ons daarom van te voren even weten wie de doelgroep is.

Waarom een bedrijfsuitje?

Weet je al waarom je een bedrijfsuitje wilt organiseren? De reden hierachter kan helpen sturen bij het kiezen van de juiste activiteit. Gaan er collega’s weg of komen er juist bij? Heeft u een belangrijke mededeling, een vergadering of is het gewoon voor de fun. Het in kaart brengen van de motivatie helpt bij het maken van de juiste keuze.

Planning

Wanneer iedereen gevraagd is welke dag ze zouden kunnen kan er een datum geprikt worden. Doe dit ruim van te voren om rekening te houden met eventuele reserveringen, chauffeurs en afspraken met het eventbureau.

Het leukste is natuurlijk om er samen op uit te gaan maar als een collega dichtbij plaats van bestemming woont is het logischer om op de plek zelf af te spreken.

Hou rekening met een eventuele inloop tijd en dat collega’s bij aanvang nog even met elkaar in gesprek gaan. Zo voorkom je dat je heel abrupt al bent begonnen terwijl sommigen nog maar net zijn gearriveerd.

Vraag ook even aan het event bureau wat de mogelijkheden zijn. Een lunch of gewoon een kopje koffie is een goede start.

De uitnodiging

Het uitje is gekozen, de boekingen zijn in orde en de datum staat vast. Nu kan er een algemene notitie gemaakt worden maar veel leuker zou zijn om iedereen persoonlijk uit te nodigen.

Je kunt hierin zo creatief zijn als je zelf wilt maar het is een goede kans om iedereen nog even te spreken. Vertel waarom u graag wilt dat ze meegaan. Zo voelen ze zich gewaardeerd en heeft u nog even de kans om iedereen te enthousiasmeren.

< Bedrijfsuitje hele dag Vrijgezellenfeest georganiseerd door vrienden >