Wat is een goede Escaperoom

19 Februari, 2017 13:42

Ben je al eens in een escaperoom geweest of moet je de eerste escape room nog bezoeken? Voor het uitzoeken van een goede escaperoom spelen bepaalde factoren een belangrijke rol. Deze factoren bepalen op een escaperoom wel of niet goed is.

Escaperoom met beleving

Bij een goede escaperoom beleving wordt je het verhaal ingezogen , je voelt ook dat je een onderdeel bent van het verhaal. Ben je in een gevangenis, ziet het er dan ook zo uit en krijg je bijvoorbeeld gevangenispakken aan. Heeft degene die de uitleg geeft zich verkleed als cipier, dan is er alles aan gedaan om jou goed het verhaal achter de escaperoom te laten voelen. Maar het kan nog echter een aantal acteurs binnen de escaperoom kunnen je nog meer de schrik op het lijf jagen. Er zijn in Nederland maar weinig escaperooms die dit zo uitgebreid doen, acteurs kosten natuurlijk ook geld.

Escaperoom in Almere

Wij hebben in Almere een XXL escaperoom gemaakt voor grote groepen, voor meer informatie over dit uitje met teambuilding. zie: Escaperoom Almere

XXL Escaperoom

Met grote groepen is het niet verstandig iedereen op te sluiten in de escaperoom. Er zijn altijd mensen bij die daar niet tegen kunnen. Wanneer je met een grote groep bent zijn de meeste escaperooms ook niet geschikt (maximaal 8 deelnemers) Vaak doen de grote groepen de Escaperoom als een bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest en dan wil je toch met z'n alle in 1 kamer in plaats je te verdelen over de andere kamers en 1 uur is dan ook erg kort voor een groepsuitje. De XXL escaperoom bestaat uit een stukje entertainment, lekker eten en drinken en uiteindelijk de Escape. Een combinatie uitje van 4 uur met spanning maar heel veel fun!

Kwaliteit van de Escaperoom

Hoeveel aandacht is er besteed aan de puzzels zijn de raadsel opdrachten flauw of zijn ze zo moeilijk dat je ze niet kan oplossen. Hebben de puzzels en raadsels een relatie met elkaar of is het bij elkaar geraapt? De bouwers van de kamer moeten echt een kunstukje kunnen afleveren. Zo is er een Escaperoom waar de uitgang is verstopt in een kast en dat is op het blote oog niet te zien. Is een Escaperoom erg goedkoop dan heeft dat waarschijnlijk te maken met de kwaliteit van de escaperoom.

Escaperoom met puzzels

Puzzels mogen niet ontbreken in een goede escaperoom. Je moet goed nadenken over de puzzels en dat is dan ook het vaakst wat je onthoud van een bepaalde escaperoom. Een puzzel bedenken is niet moeilijk maar hij moet wel goed verwerkt worden in de kamer.

Een goede EscapeRoom

Wat vind jij belangrijk bij een goede escape room? Missen we nog dingen?

< Activiteiten Amsterdam Zaal huren Almere >

 

Reacties

Er zijn nog geen opmerkingen