Waar kan ik 4x4 rijden?

2 Februari, 2022 11:49

Offroad met een 4x4 rijden is een gave ervaring. Dit kan met één van onze Landrovers of met een quad. Een cursus offroad terreinrijden is een leuke activiteit met vrienden of familie. Ook kun je een cursus 4x4 nemen om jezelf voor te bereiden op een vakantie in het buitenland.

Terrein voor 4x4

De cursussen die wij bieden hebben verschillende onderdelen. Zo kun je driften met een quad of zo snel mogelijk racen met een quad. Maar ook zijn er hindernisbanen voor de quads. Het meest gave is toch wel het offroad rijden door een bos of afgelegen locatie. In de cursus terreinrijden leer je om te gaan wanneer je moet schakelen naar 4 wiel aandrijving en wanneer je de rijdende auto in lage gearing moet zetten. Daarbij wordt er onderscheidt gemaakt tussen een quad 4x4 en een Landrover 4x4.

Wat ga je doen?

Tijdens de cursus komen veel vraagstukken naar boven. Wat ga je doen op welk moment? Wanneer is het beter om gas te geven, of juist te remmen? De meest voorkomende fouten worden gemaakt tijdens deze momenten:

  • Je nadert een diepe plas water, wat nu?
  • Je moet een steile helling beklimmen, welke versnelling ga je gebruiken?
  • Je band zit vast geslibd, hoe kom je daaruit?
  • Wanneer schakel je 4 wiel aandrijving in?
  • Behendigheid oefeningen zoals een wip 2 meter van de grond

Het belangrijkste wat je tijdens de 4x4 cursus gaat doen is plezier maken!

Aanbieding quad rijden

Wij hebben leuke, uitdagende quad uitjes of cursussen voor je. Je kunt deze boeken voor jezelf, maar ook met z’n tweetjes of in een groep. Quad rijden als activiteit voor een vrijgezellenfeest komt veel voor en raden wij ook zeker aan. Wij hebben blubber, heuvels en snelle bochten waar je lekker doorheen kunt racen.

Welke leeftijd voor quadrijden

Voor het rijden op ons afgesloten terrein is geen rijbewijs nodig. Vanaf 16 jaar mag je bij de groep aansluiten en gaan quad rijden. Als je jonger bent dan 16 jaar kun je quad rijden op een privéterrein zodat onze instructeur kan zorgen voor een goede begeleiding.

Test je skills

Om het binnen de groep spannender te maken en erachter te komen wie er de beste 4x4 coureur is zijn er verschillende puntentellingen te maken. Zo kun je een non stop race houden waarbij elke keer achteruitrijden een strafpunt oplevert. Wie haalt in één keer het parkour?

< vrijgezellenfeest met overnachting Wat zijn de gemiddelde kosten vrijgezellenfeest? >