Hummer H2 rijden

10 November, 2007 16:26

De uit de kluiten gewassen Hummer H2 is een terrein mastodont pur sang. Zijn voorganger, de Hummer H1, was gebaseerd op de HumVee, een legervoertuig dat onder andere gebruikt werd tijdens de Golfoorlog omdat dit ‘beest' echt overal kan komen.


De H1 was nogal Spartaans van opzet vanwege zijn stamboom. De H2 gaat wat dit betreft iets geciviliseerder door het leven. Maar indrukwekkend blijft het.

De Hummer H2 is namelijk 4 meter 75 lang en ruim 2 meter hoog en breed. En dat dit monster een echte terreinbeul is, zal niemand verbazen. Er zijn maar liefst 7 verschillende mogelijkheden om de aandrijving zo te programmeren, dat je je uit vrijwel iedere moeilijke situatie kunt redden.

Toch is hij niet gespeend van enige luxe. Zo heeft ie standaard o.a. climate control, 6 twaalf volt aansluitingen, een Bose audio-installatie met 9 speakers en waterdichte deuren. Extra's zijn o.a. een schuifdak, luchtvering en lederen bekleding.

Maar waar het echt om gaat, is zijn imposante motor. De achtcilinder legt maar liefst 320 pk's op de weg. Of in het terrein zo u wilt. Opvallend is wel dat de topsnelheid niet boven de 180 km/u uitkomt. Overigens nog een aardige snelheid voor deze vorstelijk bemeten auto. De echte kracht zit ‘m dan ook onderin. In het terrein, op lage snelheid dus, kruipt hij dankzij zijn maximum koppel van 490 Nm overal doorheen. Ook van nul naar 100 rijden doet ie behoorlijk snel: in slechts 10 seconden.

Wie een H2 wil aanschaffen, moet wel behoorlijk in de buidel tasten. De aanschafprijs bedraagt namelijk zo'n 100.000 euro en ook om hem rijdende te houden moet er aardig wat geld bij. Hij lust namelijk elke 6 kilometer wel een litertje benzine.

Wil je een keer in een Hummer H2 rijden neem dan eens een kijkje op onze site. Het kan al vanaf een half uur of in combinatie met een arrangement.

VVC-adventure. Voor een actief bedrijfsuitjeslipcursusfamiliefeestvrijgezellenfeest of teambuilding event met actie.

VVC-adventure ook voor individuele inschrijvingen Porsche-rijdenHummer-rijdenQuad-rijden en Terrein rijden.

< Porsche rijden smoes voor boete Bedrijfsuitje Winter >