4x4 rijden

17 November, 2021 11:14

4x4 rijden is leuk om te doen, het beste is eerst een 4x4 training te volgen want ga je met je eigen auto rijden en het gaat mis dan heb je meteen veel schade aan de auto.

4x4 leren rijden bij VVC Adventure

Je kan een 4x4 training volgen van 2 uur je leert dan alle technieken van het offroad rijden. Meer weten? Klik dan op onze 4x4 rijden pagina.

Maar eerst wat over VVC Adventure

Frans IJbema is op deze locatie in 1988 begonnen en werkt er nog steeds. Zijn passie is autorijden en heeft zo'n beetje allerlei cursussen gevolgd. Maar de meeste ervaring heeft hij opgedaan als instructeur in militaire dienst. Daar heeft hij 4 jaar lang offroad cursussen gegeven in o.a. de Landrover.  En deze oer Landrover zonder stuur bekrachtiging, uitgerust met trommelremmen i.p.v. schijfremmen is volgens hem de 4x4 auto waar je extra plezier en beleving in gaat meemaken.

4x4 rijden in Almere

In de periode 1988  was Almere jaren lang  zelf 1 groot offroad terrein. Een walhalla op offroad gebied naast de vele Landrovers reden we ook met de 1 tonner YA 126 en zelfs een kleine tank (rupsvoertuig) behoorde er toe aan het wagenpark

4x4 rijden in België

Tal van evenementen zijn er in de jaren georganiseerd niet alleen in Almere maar ook in Bilstain en Namen over de grens van Nederland.  Vooral de locatie in Bilstain werd vaak gebruikt voor het organiseren van een bedrijfsuitje. Ook maakt hij graag reizen op maat voor groepen. Denk aan Wales, Griekenland, Joinville in Frankrijk en de Pyreneeën.

Boek nu een cursus 4x4 rijden in Almere

 Bekijk hierbij de beschikbare datums

We organiseren elke week een cursus terreinrijden Dus heb je dan toch die 4x4 auto gekocht en wil je meer weten over de techniek van het offroadrijden. Wij leren het je graag in onze 4x4 auto's

Wat ga je allemaal leren tijdens deze cursus

  • Allereerst waar dienen alle knopjes, hendels voor hoe schakel ik de 4 wiel aandrijving in etc.
  • Wat is nu precies de werking van een differentieel, erg belangrijk voor het offroad rijden
  • Hoge en Lage gearing wat is het en hoe moet ik het gebruiken
  • Ik kom in een riskante situatie wat nu?
  • Kan ik zomaar door diep water rijden?

 

Hoe ziet de dag eruit?

Ik kan je alvast verklappen veel praktijk weinig theorie. Uiteraard is er een korte uitleg bij de auto maar 4x4 rijden leer je om het vaak te doen en niet in een theorie lokaal.

De 3 uur durende cursus 4x4 rijden

Tijdens deze cursus kunnen we meer aandacht schenken aan de theorie. Want wanneer je in de lage gearing gaat rijden moet je wel weten wanneer je deze kan inschakelen en wat je vooral niet moet doen. Wil je in een extremer gebied rijden dan is het ook handig om te weten wat je moet doen wanneer de auto komt vast te zitten.

Het allerbeste kan je dit beter voorkomen maar gebeurd het dan toch dan moet je een aantal dingen weten.

1.Controleer de onderzijde van de auto of deze vrij is. Vooral de ronde bal van het differentieel is vaak het laatste gedeelte van de 4x4 auto en deze moet vrij zijn.
2. Je leert werken met een speciale krik om de auto wat hoger te krijgen zodat je wat planken of ander materiaal onder de banden kan steken. Hierdoor komt de bodem van de auto weer vrij.
3. De speciale krik daar moet je wel goed mee kunnen werken anders levert het gevaarlijke situaties op.
4. Tenslotte gaan we leren lieren. Wat voor soort lieren zijn er, hoe gebruik je ze en wat zijn de gevaren tijdens het lieren.

< Vrijgezellenfeest georganiseerd door vrienden Slipcursus een leerzaam bedrijfsuitje >