Steaks maken

Leer tijdens deze kookworkshop hoe je een perfecte malse steak bakt. Het maken van een steak is een uiterst secuur werk, met een dunne lijn tussen een sappig stuk biefstuk en een taaie lap vlees. Onze chef keek daarom in de keuken van beroemde Parijse brasseries en de beste New Yorkse steakhouses, zodat hij jullie kon leren om de perfecte steak te bakken. De kookworkshop, die in totaal vier uur duurt, is inclusief 5 drankjes p.p.  (wijn, bier en fris)

Het menu op deze culinaire dag staat vol top gerechten en specialiteiten:

  • Voorgerecht (steak tartaar)
  • Hoofdgerecht (proeverij Entrecote , Biefstuk Loetje en Ribeye
  • Authentieke patat en mayonaise
  • Inclusief 5 drankjes (bier, wijn en fris)


Voorgerecht Steak Tartaar

We beginnen de kookworkshop met het bereiden van het voorgerecht: een heuse steak tartaar. Hiervoor gebruiken we een mooi gerijpt staartstuk, dat we met twee messen in tegengestelde richting fijnsnijden. Alleen op deze manier maak je de lekkerste steak tartaar; de snijtechniek geeft een beter  en vooral lekkerder resultaat dan wanneer we het vlees stukdraaien in een molen.

Hoofdgerecht: de steaks naar keuze

  • Entrecote met Café de Paris-boter: Deze entrecote bereiden jullie op een klassieke Franse wijze, met de complexe Café de Paris-botersaus. Vrees niet: onze chef gaat jullie stapsgewijs uitleggen hoe jullie deze saus moeten bereiden, zodat jullie ook het thuisfront hiermee kunnen verrassen.
  • Biefstuk à la Loetje: De biefstukken van Loetje staan bekend als de lekkerste steaks van Amsterdam. Aangezien de wachttijd bij de zeven Loetje-restaurants gemiddeld 45 minuten is, leren jullie hoe jullie deze sappige steak thuis in een handomdraai zelf kunnen maken, inclusief jus en witbrood.
  • Ribeye met bordelaisesaus: Deze malse ribeye is voor de echte liefhebber van lekkere, volle smaken, dankzij zijn krachtige rode wijnsaus met stevig sjalot-aroma.


Zelf patat en mayonaise maken

De lekkerste frieten komen natuurlijk niet uit de diepvries: die snijd je zelf, van echte aardappelen. De frieten die wij vandaag bakken zijn extra speciaal: hiervoor gebruiken we het recept van de bekende Belgische friturist Bernard Lefèvre. Daarnaast maken we er ook een heerlijke mayonaise bij.

Inhoud bedrijfsuitje kookworkshop steaks maken

  • 4 gangenmenu, met keuze uit verschillende steaks
  • Koken met heldere recepten en tips
  • Uitsluitend verse seizoensproducten
  • Inclusief 5 drankjes p.p.
Van € 88,50
€ 88,50

Stel ons een vraag!