Verslag van de dag: rijvaardigheidstraining voor Citroën en Peugeot

24 Februari, 2016 12:54

 

Op 17 februari 2016 hebben wij een rijvaardigheidstraining mogen geven aan 24 leidinggevenden van Citroën en Peugeot. De training was erop gericht om de veiligheidstechnieken waarover deze auto’s beschikken te testen in diverse situaties en weersomstandigheden. Na een zeer geslaagde cursus van ruim vier uur zijn deze chef-monteurs en verkopers weer up-to-date voor wat betreft de veiligheidssystemen van hun auto’s.

Oefenen op de slipbaan

Auto's worden steeds veiliger. Er zijn tegenwoordig systemen die je bij verlies aan grip op de weg helpen om controle te houden over de auto. Maar wat als het echt spiegelglad is op straat? Een verkeersdrempel oprijden kan dan al een hele onderneming zijn. Om dit te simuleren zijn we de cursus gestart met een aantal oefeningen op de slipbaan. Daarbij werden auto’s met zomerbanden én winterbanden gebruikt, om zo het verschil in grip en remweg te kunnen beleven. Hiervoor hadden wij verschillende circuits uitgezet met bijvoorbeeld een noodstop, lange slalom en de chicane.

 

De rijvaardigheidstraining in de praktijk

Na het glibberen en glijden op de slipbaan zijn de 24 deelnemers de openbare weg opgegaan. Daarbij zijn uitvoerig de veiligheidssystemen van hun auto’s getest, zoals:

  • Traction control: zorgt ervoor dat u tractie houdt. Wanneer de wielen beginnen te spinnen (bijvoorbeeld door het geven van te veel gas of door een gladde ondergrond) zal het motormanagement ingrijpen.
  • Het Lane Departure Warning System (LDWS) reageert wanneer je achter het stuur in slaap dreigt te vallen. Als deze functie is geactiveerd, detecteren sensoren aan de voorzijde van de auto wanneer de auto onbedoeld de rijstrook verlaat. Het systeem laat dan een waarschuwingssignaal horen en laat de bestuurdersstoel trillen.
  • Het ABS (antiblokkeersysteem), dat tijdens een noodstop de remdruk elektronisch aanpast om het blokkeren van de wielen te voorkomen.

Dankzij deze oefeningen zijn deze leidinggevenden klaar om advies te geven aan hun potentiële kopers. Wij zijn erg trots dat wij deze rijvaardigheidstraining aan deze groep gemotiveerde Peugeot- en Citroën-medewerkers mochten geven. Wil je zelf ook een slipcursus volgen bij VVC-adventure? Bekijk dan hier onze slipcursussen.

< Special: bedrijfsuitje van de politie bij VVC Verras je Valentijn met een unieke cadeaubon! >