Slipgevaar voorkomen: zo doe je dat!

7 December, 2015 11:29

Na het behalen van je rijbewijs ben je nog geen ervaren weggebruiker. Dit word je pas naarmate je vele kilometers maakt. Je zult merken dat zich in het verkeer veel onverwachte situaties voordoen waar je als bestuurder op in moet spelen. Wil je leren hoe je met deze verschillende situaties om moet gaan? Dan is een slipcursus echt iets voor jou!

Over onze slipcursus

Tijdens zo’n cursus leer je niet alleen een slip te voorkomen en te corrigeren, maar verbeter je ook je reactievermogen en controle over de auto. Een slipcursus wordt niet alleen als leerzaam, maar ook als erg leuk ervaren. Op de weg moet je altijd rekening houden met verschillende gevaren zoals een overstekend dier, een wegpiraat of aquaplaning. Zulke situaties zijn op voorhand niet te voorzien aangezien het verkeer erg situatieafhankelijk is. Toch is het van belang dat je te allen tijden voorbereid bent op deze onverwachte momenten.

Slipcursus nat wegdek

Slipcursus Skidcar

Slipcursus nat wegdek

Slipcursus met Skidcar

Op het circuit ben je veilig dus de meeste mensen krijgen een ontzettende adrenalinekick wanneer zij tijdens de cursus over de wegen slippen. Naast het plezier dat je tijdens de dag hebt zitten er natuurlijk nog veel meer voordelen aan.

Zelfverzekerder op de weg

Naast het feit dat je nieuwe technieken beheerst, zijn de voordelen ook psychologisch. Je doet immers extra rijervaring op waardoor je je veiliger voelt op de weg en minder fouten zal maken.

Uitbreiden van je kennis

Naast het feit dat je aan je skills achter het stuur werkt doe je ook nieuwe theoretische kennis op. Zeker in gevaarlijke situaties kan je deze kennis toepassen en wordt de kans kleiner dat het volledig misgaat.
Of je nu een beginnende of ervaren bestuurder bent, een slipcursus is absoluut een leerzame ervaring. Heb je interesse in een slipcursus, maar heb je geen zin om deze in je eentje te volgen? Dat hoeft ook helemaal niet. Je kunt namelijk met vrienden en/of collega’s aan deze cursus deelnemen en er samen een hele leuke dag van maken. Boek dit leuke uitje hier meteen.

< Het ultieme bedrijfsuitje organiseren doe je zó! 4x4 cursus terreinrijden: de perfecte voorbereiding op een avontuurlijke vakantie >