Offroadrijden

20 Juni, 2011 15:49

Terreinrijden is leuk om te doen. Volg eens een offroadcursus je hebt de keuze uit een 4x4 cursus met de landrover of een offroad cursus met een motor.

Read More

Offroadrijden

Offroadrijden heeft meer te maken met behenterreinrijden en 4 wd cursusdigheid dan met racen. Je weet immers nooit wat er onder een waterplas ligt. Bij Parijs Dakar vallen ook veel auto's uit door te hard rijden.

4wd cursus

Tijdens een 4wd cursus leer je verschillende technieken om zo goed mogelijk met een auto of motor door het terrein te komen. wanneer je de banden wat zachter laat worden wordt het loopvlak wat breder en daardoor heb je weer wat meer grip. Wanneer het profiel van een band is volgelopen met blubber helpt het om even vol gas te geven zodat het profiel weer open is. Wel moet je oppassen dat daardoor de auto zich weer ingraaft. Dit zijn zomaar een aantal voorbeelden die zich voordoen tijdens het offroad rijden.

{youtube}D4uN7iBM9cY{/youtube} 

Offroadrijden 4x4

Tijdens onze offroad 4x4 cursus maak je kennis met de oer 4x4 auto de " Landrover " Bij de landrover kan je kiezen uit achterwiel aandrijving, vierwiel aandrijving, lage gearing en hoge gearing. Tijdens deze 4x4 cursus leer je wat het verschil is tussen deze verschillende soorten aandrijvingen. Ook leer je tijdens deze 4x4 offroad cursus hoe je sporen moet oversteken of juist moet volgen.

Terreinrijden met  motor

Off the road rijdenOnze Yamaha trialway motors staan klaar voor je. We beginnen met een slalom, eerst zittend op de buddyseat daarna staande op de steps. Al snel leer je door middel van gewichtsverdeling mooie scherpe bochtjes te maken. Wat te doen bij heuvel op en heuvel af? De offroad dag wordt afgesloten met een non-stop wedstrijd. Een parcours wat afgezet is met lint moet je proberen in 1 keer uit te rijden zonder een voetje aan de grond te zetten. Doe je dit wel dan betekend het strafpunten.

Boeken Offroadrijden bij VVC-Adventure

Keuze uit 3 Off the road cursussen individueel te boeken

Motorspektakel

Ervaar de grens tussen spanning en sensatie!

Cursus terrein rijden (4 x 4) 2 uur € 79,- info
4x4-trialmotorfiets-quad 3 uur € 103,- info
Slipcursus-4x4-trialmotorfiets-quad 5,5 uur € 169,- info

 

Stel zelf uw Off the Road cursus voor een bedrijfsuitje

Motorspektakel

Ervaar de grens tussen spanning en sensatie!

Cursus terrein rijden (4 x 4)
4x4-trialmotorfiets-quad info
Slipcursus-4x4-trialmotorfiets-quad
Porsche-, Hummer, Sandbuggy rijden
Skidcar (slipcursus op 8 wielen)
< Vrijgezellenfeest Idee 10 VVC Crossers >