IJskarten met quad

25 Januari, 2007 09:19

Driften met een quad op ijs? Weer een nieuwe activiteit van VVC-adventure. Zelf bedacht en op dit moment uniek.

Op basis van een skidcar onderstel kunnen we de rij eigenschappen op sneeuw en ijs nabootsen. Het ijskarten met de quad is te boeken tijdens het Motorspektakel.

De kick van het ijskarten

Dit is een vorm van voertuigbeheersing waarbij je de achterkant van de quad laat uitbreken. Het is de bedoeling om het zo lang mogelijk dwars te rijden/glijden, ofwel: Driften!

Driften met een quad

Driften is die vorm van voertuigbeheersing waarbij de bestuurder de achterkant van zijn voertuig laat uitbreken, waarna hij het voertuig met opzet zo lang mogelijk dwars houdt. De uitdaging is om dit van bocht naar bocht vol te houden, zodat de ene drift vloeiend overgaat in de andere. Uiteraard vermijdt men te allen tijde dat het voertuig "spint".

Anders dan slippen

Waar men bij een slipcursus geacht wordt het voertuig zo snel mogelijk weer recht te krijgen, leert men bij een driftcursus dus juist om het voertuig in de maximale hoek van 45 graden te houden. Het behoeft geen betoog dat wanneer men kan driften, slippen een koud kunstje is...

VVC-adventure. Voor een actief bedrijfsuitjeslipcursusbedrijfsfeestfamiliefeestvrijgezellenfeest of teambuilding event met actie.

VVC-adventure ook voor individuele inschrijvingen Porsche-rijdenHummer-rijdenQuad-rijden en Terreinrijden.

< Formule 1 All-in bedrijfsuitje >