Grootste slipbaan van de Wereld

10 December, 2009 12:00

Jaarlijks Event op de grootste slipbaan van de wereld is mogelijk vanaf april 2010. Op de 400 meter baan organiseren we een slipcursus met de skidcar. Op de 5 kilometer baan doen we remproeven.Er is altijd beperkt plaats, vol = vol. Mis deze unieke kans niet.

Slipcursus Flevonice

 

We geven verschillende slipcursussen van 2 of van 3 uur
De cursus bestaat uit:

  • Slipcursus met de skidcar (uniek in de Benelux)
  • Remproeven met auto van VVC (desgewenst kan het ook in eiegn auto)
  • Rijden met de Carver

Video Slipcursus Flevonice

{youtube}U3MRY2kXwFU{/youtube}

Oefeningen Slipcursus Flevonice

Slipcursus oefening 1: De Slalom met de skidcar

Tijdens al onze slipcursussen beginnen we met de slalom oefening. De ideale oefening om de grens tussen grip en slip aan te leren voelen. Aan een slippartij gaat altijd een fout vooraf. D.m.v. een slalom oefening gaan we het volgende leren:

  • Het verschil voelen tussen grip en slip.
  • Een slip eerder aan voelen komen zodat je eerder kan corrigeren.
  • Door kleine stuur uitslag merk je dat de opgeroepe slip reactie kleiner is en gemakkelijker is te corrigeren.

Slipcursus oefening 2: Uitwijkmanouvre met de skidcar
Tijdens deze slipcursus gaan we leren hoe we moeten uitwijken op een glad wegdek voor een stilstaand object. De combinatie van sturen en snelheid verminderen roept een slip reactie op. We leren je tijdens deze anti-slipcursus precies de juiste handelingen te laten verrichten. Dit is ook leuk als bedrijfsuitje.

Slipcursus oefening 3: Remoefening met de eigen auto of auto van VVC
Op de ruim 600 meter lange rem testbaan wordt tijdens de antislipcursus duidelijk gemaakt wat een verdubbeling van de rijsnelheid doet met de remweg. We gaan leren remmen tegen de blokkeer grens aan zodat het ABS niet in werking treed.  Dat betekend maximale remvertraging terwijl de wielen blijven draaien, dus bestuurbaar blijven. Wij stellen auto's ter beschikking voor deze oefening maar u kunt ook kiezen om deze oefening met uw eigen auto te doen. Er is geen gevaar voor schade.

Slipcursus oefening 4: Noodstop met de eigen auto of auto van VVC
In een noodsitutatie trap je waarschijnlijk volop op je rem ondanks het volgen van een slipcursus. Deze schrikreactie gaan we nabootsen met de noodstop. Op het teken van de instructeur trap je keihard op je rem. Dat lijkt een makkelijke oefening maar is het dus niet. De ABS komt in werking en daar gaan we optimaal gebruik van maken. Wij stellen auto's ter beschikking voor deze oefening maar u kunt ook kiezen om deze oefening met uw eigen auto te doen. Er is geen gevaar voor schade

Rijden met de Carver op de 3 kilometer baan
Een absoluut ongelofelijke, fantastische ervaring! De Carver mag dan misschien niet de snelste zijn op de rechte stukken, in de bochten laat hij de Lotussen, de Cobra's en andere (zonder iemand te willen beledigen) ver achter zich.

Inschrijven Slipcursus Flevonice

Wilt u op de hoogte blijven wanneer wij dit jaarlijks event weer organiseren, meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

< Familiefeest Kinderfeestjes >