Dankzij slipcursus meer besef van gevaar

24 Maart, 2014 13:03

De vervolgcursus na het behalen van het rijbewijs voor jonge automobilisten vergroot vooral het besef van gevaar, is de ervaring van VVC-Adventure.

De vervolgcursus bestaat uit 3 onderdelen, zowel praktisch als theoretisch.

Om met het laatste te beginnen: De cursus is voornamelijk praktisch, toch krijgen de deelnemers dingen te horen die ze bij de gewone rij opleiding niet te horen krijgen. Zoals bijvoorbeeld wanneer je schuldig bent als je andere weggebruikers in gevaar brengt.  "wanneer je bij regenval op een asfaltweg rijdt die overgaat in een klinkerbestrating en je veroorzaakt een ongeluk, dan kun je je niet beroepen op overmacht door de weersomstandigheden. Je bent juridisch aansprakelijk als blijkt dat je in die situatie geen vaart hebt geminderd."

Praktijkles

Je krijgt 1 uur rijles, daaruit blijkt dat er toch al heel wat foute gewoonten in de rijstijl zijn geslopen. De belangrijkste zijn: onvoldoende afstand houden en de juiste methode hanteren voor het invoegen op de auto snelweg.

Slipcursus

Het spectaculairste onderdeel was natuurlijk de afsluitende slipcursus, met aandacht voor uitwijkmanoeuvres, remtechnieken, extreme verkeerssituaties en het maken van een echte noodstop. De hele dag ben je bezig met het herhalen van bovenstaande handelingen. De eerste keer ben je totaal machteloos maar na 15 keer oefenen worden de handelingen automatisme.

Oefeningen Slipcursus

Ben je verhinderd op deze datum schrijf je dan in op één van onze actie datums voor de slipcursus in Almere.
Op vooraf vast gestelde data geven wij kortingen op onze slipcursussen in Almere. Deze kortingen kunnen oplopen tot 35%, best de moeite om voor onze locatie te Almere te kiezen.

Nederlands meest uitgebreide slipschool met de skidcar

  • Oefenen op 10 verschillende ondergronden van stroef tot super glad
  • Maar liefst 5 oefenplateaus
  • 1e keuze bij politie korpsen en opleidingsinstituten
  • Met de skidcar kunnen we de voertuig eigenschappen van jouw auto nabootsen. Wel zo realistisch.

Kijk hier voor beschikbare data met korting voordeel
Meer info over onze slipcursussen

Meer informatie over de anti slipcursus van VVC Adventure?

Wanneer u meer wilt weten over de slipschool VVC kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers. Zij staan uw graag te woord en zullen u van alle ins en outs van onze anti slipcursus op de hoogte houden.

VVC-adventure. Voor een actief bedrijfsuitje, slipcursus, familiefeest, vrijgezellenfeest of teambuilding event met actie.

VVC-adventure ook voor individuele inschrijvingen Porsche-rijden, Hummer-rijden, Quad-rijden en Terrein rijden.

< Slipcursus Specialist Slipcursus Ridderkerk >